Slik opplevde supporterklubbens daglige leder kaoset på Stade de France

Liverpool.no var til stede i frustrasjonen, trengselen og forvirringen, før avspark.

Først 21:26 startet Camila Cabello å synge i åpningsseremonien på Stade de France, og popstjerna fra USA/Cuba ble dessverre møtt med pipekonsert fra flere av tilskuerne som hadde klart å finne veien inn portene, men det hadde ikke noe med musikken hennes å gjøre.

Dessverre ble finalefesten, før en eneste ball var sparket, preget av trengsel, kø, kaos, forvirring og frustrasjon ved innslipp.

DEN FØRSTE UTSETTELSEN: UEFA, som arrangør, får hard medfart på sosiale medier.

DEN FØRSTE UTSETTELSEN: UEFA, som arrangør, får hard medfart på sosiale medier.

Tore Hansen, daglig leder i supporterklubben, er selv til stede på finalen. På telefon opplyser han Liverpool.no om en frustrerende situasjon som har eskalert. Det har kommet rapporter om opprørspoliti, skjold, batonger, pepperspray og tåregass.

– Vi får bare håpe at det går bra. Det er fullstendig kaos her, ingen beskjeder, og det hele har blitt håndtert svært dårlig. De har rett og slett ikke klart det.

Var på plass i god tid

Hansen og resten av følget var på plass utenfor arenaen rundt 20:00. Etter planen skulle de inn gate Z.

GATE Z: Den omtalte gaten som Liverpool.no skulle inn, men hvor de ble nektet adgang. Foto: Privat.

GATE Z: Den omtalte gaten som Liverpool.no skulle inn, men hvor de ble nektet adgang. Foto: Privat.

– Plutselig virker ikke våre billetter der vi skal scanne dem, plutselig blir gaten stengt. Ingen visste hva som skjedde og det kom ingen informasjon. Det var alt for mye folk, men de fleste var behersket og rolige.

Videre forteller Hansen at vaktene ba dem om å krype under sperringene, for så å komme seg over til gate C. Han oppfattet hele situasjonen som bisarr og spesiell, med tanke på at det er Champions League-finalen. Frustrasjonen bredte seg gradvis, og spesielt mangelen på informasjon.

Full forvirring

UEFAs utsatte først avspark til 21:15, så 21:36. De skyldte på at supporterne hadde ankommet sent. Det har også blitt meldt at stjålne billetter har vært en utfordring.

– Det kom en dame fra UEFA gående med to sikkerhetsvakter. Jeg spurte henne om hva som skjer, og jeg kunne se frykten i øynene hennes. «I don’t know, I don’t know», sa hun.

– Noe av dette er ting som skjer på alle finaler, men hvis de har sluppet inn folk på falske billetter så er det et UEFA-problem.

Selv Liverpools spillerbuss ble forsinket med 15-20 minutter inn til finaleareanen.