– Hvis vi vinner Champions League blir det en fantastisk sesong

Jürgen Klopp håper Liverpool kan krone en flott sesong ved å gjøre det til en fantastisk sesong.

– Uten Champions League-finalen ville det fremdeles vært en flott sesong. Men hvis vi vinner Champions League blir det en fantastisk sesong. Så enkelt er det, sa Jürgen Klopp på onsdagens pressekonferanse før finalen mot Real Madrid i Paris, som spilles på lørdag. 

– Vi tenker ikke at det holder med to trofeer, det er ikke tilfellet i det hele tatt. Du vet aldri hvor ofte du vil komme deg til en Champions League-finale, så du bør ta vare på de mulighetene du får. For oss blir det tredje finale på fem sesonger, og det er virkelig en spesiell prestasjon er av guttene, sa Klopp. 

Liverpool har en rik historie i Champions League - både langt tilbake i tid og de siste årene. Men ingen kan måle seg med Real Madrid. Spanjolene har 13 triumfer i turneringen og vant fire på fem sesonger mellom 2014 og 2018. 

– Verden blir hvit eller rød

– Vi har hatt våre opp- og nedturer i vår Champions League-historie. For Real Madrid har det blitt fire seiere de siste ti årene, noe som er veldig imponerende. Mange av spillerne deres har vært involvert i slike kamper, så det blir spennende, sa Klopp. 

Liverpool-manageren er klar på at det er to storheter som møtes. 

– Jeg tror verden blir hvit eller rød på lørdag, og det er sånn det skal være. Historisk sett er det to lag som alltid har vært sterke i denne turneringen, og nå er vi her i nåtiden også, sa han. 

Klopp tror det blir en spennende og vanskelig kamp, men tyskeren gleder seg voldsomt. 

– Jeg kan ikke vente, men det er ikke fordi jeg tror vi skal gå og spille Real Madrid av banen. Jeg vet hvor vanskelig det blir. Jeg bare gleder meg til å få en mulighet til å være der igjen. 

Champions League-vinnere

Liverpool kan klatre opp på plassen bak Real Madrid med seier i lørdagens kamp. 

LagTrofeerFinaletap
Real Madrid133
AC Milan74
Liverpool63
Bayern München65
Barcelona53
Ajax42
Manchester United32
Inter32