Minamino vil vurdere sin Liverpool-fremtid etter finalen

Takumi Minamino har fått lite spilletid denne sesongen, og nå teller han på knappene om han skal fortsette karrieren et annet sted.

Takumi Minamino sier han vil vente til etter lørdagens Champions League-finale før han bestemmer seg om hvor hans fotballfremtid ligger.

Japaneren kom til Liverpool fra RB Salzburg for 7,25 millioner pund i 2019. Han slet innledningsvis med å finne seg til rette på Anfield, og ble sendt på lån til Southampton i fjor. Denne sesongen har han imidlertid vært Liverpools toppscorer i begge de nasjoanle cupturneringene, som Liverpool til slutt vant, uten at toppscoreren fikk spille i noen av de to finalene.

Minamino scoret et nytt viktig mål for Liverpool i 2-1-seieren over Southampton i forrige uke, i det som var hans eneste Premier League-kamp fra start denne sesongen. Japaneren er med andre ord langt nede i køen av angripere som Jürgen Klopp har til rådighet. 

– Jeg skal spille landskamper for Japan i juni, så jeg vil ikke få tid til å hvile. Men jeg vil tenke på min fremtid etter Champions League-finalen. Men inntil da skal jeg konsentrere meg om finalen, sier Minamino til Kyodo News i hjemlandet, gjengitt av Liverpool Echo.

Kan skrive japansk fotballhistorie i helgen

Minamino har fortsatt et lite håp om å skrive japansk fotballhistorie i helgen.

– Ingen fra Japan har spilt i en Champions League-finale, så jeg ønsker å gjøre det. Når du får begrenset med spilletid, og få sjanser til å vise deg frem, er det å score mål den eneste muligheten. Jeg har vært svært opptatt av det denne sesongen.

Totalt har Minamino spilt 9 kamper fra start og fått 15 innhopp fra benken denne sesongen. På disse kampene har han gjort hele ti mål. I Premier League har han gjort tre mål på en kamp fra start og ti innhopp fra benken.