Bekreftet: Spearing vender hjem

Mange Liverpool-supportere har ønsket seg en midtbanespiller i sommer, og nå er han her!

Liverpools tidligere midtbanespiller Jay Spearing er tilbake i klubben nesten ti år etter at han spilte sin siste kamp i rødt. Nå skal han jobbe side om side med Marc Bridge-Wilkinson og Tim Jenkins i trenerteamet til Liverpool U18. 

33 år gamle Spearing er fremdeles aktiv som spiller, og han vil i tillegg til å være trener være disponibel til å spille for U21-laget til de røde kommende sesong. 

Scouseren spilte 55 kamper for Liverpools førstelag, og fikk med seg et ligacuptrofé i 2012 i tillegg til at han blant annet startet FA-cupfinalen samme år. 

Siden han forlot Liverpool for ni år siden har han spilt for Bolton, Blackburn, Blackpool og senest Tranmere. Der har han vært siden 2020, og i den siste sesongen spilte han med kapteinsbindet rundt armen. 

– Et flott tilskudd

Akademisjef Alex Inglethorpe er strålende fornøyd med å ha Spearing tilbake i klubben. 

– Det er fantastisk å kunne ønske Jay velkommen tilbake til akademiet, sier Inglethorpe til liverpoolfc.com.

Han tror midtbanespillerens erfaring vil komme godt med for Liverpools største talenter - både i trener- og spillerrollen. 

– Jay er fremdeles ganske ung, og innflytelsen han kan ha på U18-laget er uvurderlig, for han er en som lever og ånder for klubben, sier Inglethorpe. 

– Dessuten har Jay spilt i alle de fire toppdivisjonene, så jeg tror han blir et flott tilskudd til vårt team, sier han.