Har fylt opp kvotenEr avhengige av å selge spillere for å få plass til nye i Premier League-troppen

Liverpool har nå 17 spillere som ikke teller som «homegrown», og må derfor selge før de eventuelt kan kjøpe.

Signalene som har kommet fra journalistene som følger klubben tettest etter kjøpet av Calvin Ramsay har vært at Liverpool har handlet ferdig for sommeren. 

Dersom de imidlertid skulle se sitt snitt til å hente en spiller fra kontinentet er de avhengige av å kvitte seg med noen andre først. 

Slik er reglene

Lagene i Premier League har lov til å ha 17 spillere i stallen som ikke er «homegrown» - en kvote Liverpool fylte opp forrige sesong. 

For å regnes som «homegrown», må en spiller ha spilt tre år i en engelsk klubb før fylte 21 år. 

Det er lov til å ha 25 spillere i stallen totalt, men dersom laget ikke har nok «homegrown»-spillere er det ikke ulovlig å eksempelvis bare ha 24 spillere i stallen, som Liverpool hadde forrige sesong. 

Lagene kan registrere så mange U21-spillere som de ønsker - disse teller ikke på antallet «homegrown» spillere. Det vil si at spillere som Curtis Jones, Harvey Elliott og Tyler Morton ikke vil ha problemer med å bli registrert i stallen. 

Etter Divock Origis exit sank det til 16, men kjøpet av Darwin Nunez gjør at Liverpool igjen har full «utenlands-kvote».

UT DØRENE: Origi ser ut til å signere for AC Milan.

UT DØRENE: Origi ser ut til å signere for AC Milan.

Mané-exit åpner for nytt kjøp

En positiv side med salget av Sadio Mané er at det åpner opp for et nytt kjøp fra kontinentet. Samtidig ventes det at Takumi Minamino også vil forlate Liverpool, som vil frigjøre enda en plass. 

Dersom de to selges som forventet - og stallen ellers forblir som den er - vil Liverpool kunne ende opp med en stall med kun 22 spillere, ettersom de bare har 7 «homegrown» spillere i stallen i tillegg til de 15 fra utlandet.

Det er ingen tvil om at det kommer til å være plass til nye signeringer snart, enten de er fra England eller utlandet.