Ni spillere kan være på vei ut

Det vil være snakk om både spillersalg, utlån og gratis frislipp fra Anfield i sommer.

De røde var tidlig klare med å forsterke så godt som samtlige ledd med Darwin Núñez, Calvin Ramsay og Fábio Carvalho, unge og sultne spillere med rom for videre utvikling.

Akkurat som at det kommer friske tilvekster inn dørene, ryddes det på «varelageret» og karer som Ben Woodburn, Sheyi Ojo, Luis Longstaff og kulthelten Divock Origi går gratis fra Anfield. I tillegg venter vi kun på endelig bekreftelse for Sadio Mané.

Disse blir neppe de siste navnene ut i dette vinduets omgang.

På høyrebacken

Calvin Ramsays inntog kommer med lovnader om at 18-åringen er så god at han kan være backup til Trent Alexander-Arnold. Det gjør at de røde kan frigi to spillere til, backene Conor Bradley og Neco Williams.

Kun 22 dager i alder skiller Ramsay og Bradley. Etter å ha debutert for Liverpool i september 2021 og for Nord-Irland i mai 2021, ligger det an til at Bradley blir utlånt til Bolton Wanderers i League One for kommende sesong.

Williams er noen år eldre, trenger spilletid og her virker det som at Liverpool søker å cashe inn på 21-åringen.

£15 millioner skal de røde ønske seg. 

Han fikk 14 kamper på utlån for Championship-vinneren Fulham. Marco Silva skal ønske å ha med backen til Premier League, og ifølge Neil Jones i Goal er «The Cottagers» i førersetet foran Liverpools tidligere akademitrener Steve Cooper, som er hovedtrener for Nottingham Forest.

Andre spillersalg

Julian Ward tenker alltid økonomi og verdi i markedet for klubben, og selv om man ikke ender opp med noe for en spiller som Origi, kan seniorspillere som Takumi Minamino og Nathaniel Phillips være til salgs, men da må det rette budet dukke opp.

Begge to er attraktive. 27-åringen fra Japan har beilere i Monaco og Premier League-duoen Leeds og Southampton, hvor han har vært utlånt til sistnevnte tidligere. £17 millioner, over dobbelt så mye som Liverpool betalte Red Bull Salzburg, kan dog være i meste laget for beundrerne.

PÅ ST MARY’S:  Takumi Minamino jogger med Danny Ings og Theo Walcott før Leeds kommer på besøk i mai 2021.

PÅ ST MARY’S: Takumi Minamino jogger med Danny Ings og Theo Walcott før Leeds kommer på besøk i mai 2021.

Phillips er nok en Liverpool-spiller med suksess i Championship. Han bidro sterkt til Bournemouths opprykk og er ønsket tilbake til Dorset. Det er også følgere fra Tyskland, etter at Nat var utlånt til Stuttgart i 2019/20.

25-åringen har fortsatt en lang kontrakt med de røde. Trolig får han sjansen til å bruke preseason med Jürgen Klopp, som tidligere har brukt mange flotte ord om midtstopperen. Her kan det godt tenktes at et nytt utlån blir resultatet, samtidig som at Ward vil lytte om en sum rundt £12 millioner kommer.

U23-gutta og flere

Barry Lewtas sine gutter leverte en sterk sesong. Flere spillere kan være aktuelle for å lånes ut i søket etter verdifull erfaring. Noen av dem kan og kunne gå permanent.

Jones lister opp Rhys Williams (21), Paul Glatzel (21), Vítězslav Jaroš (20), Leighton Clarkson (20), Billy Koumetio (19), Owen Beck (19) og Sepp van den Berg (20) som de hetere låneobjektene.