Tror ikke Edwards ender opp på Old Trafford

Chelsea er et mer sannsynlig stoppested dersom den tidligere sportsdirektøren til Liverpool dropper sabbatsåret.

Tidligere transferguru og sportsdirektør i Liverpool, Michael Edwards, linkes allerede tilbake til Premier League og fotballen. Manchester United og Chelsea sies å være klubber som ønsker å knytte til seg mannen som hentet en rekke av Jürgen Klopps superstjerner til Anfield.

Manchester Evening News har imidlertid ingen tro på at Edwards ender opp på Old Trafford.

Edwards hadde opprinnelig planlagt et sabattsår etter at han forlot Liverpool i sommer, men Chelsea er ivrige etter å hente ham til Stamford Bridge som sportsdirektør etter at Todd Boehly tok over London-klubben. 

Murtough styrer showet

Manchester Evening News mener det er mye mer sannsynlig at Edwards tar en jobb på Stamford Bridge enn at han blir en del av Manchester Uniteds rekrutteringsavdeling.

På Old Trafford er det John Murtough som er sjef for rekrutteringspolitikken, og det er en rolle han neppe gir fra seg uten sverdslag. Murtough ble ansatt som fotballdirektør i mars 2021, og rollen hans ble utvidet ytterligere da Richard Arnold ble ansatt som daglig leder i februar. 

Murtough leder Uniteds rekrutteringsplaner i sommer, og samarbeider tett med manager Erik ten Hag. Hans oppgaver ble snevret inn til å gjelde kun førstelaget etter at Andy O'Boyle ble ansatt som assisterende fotballdirektør for en måned siden.

En kilde i United sier til lokalavisen at det nå er Murtough som holder tømmene når det gjelder klubbens rekrutteringspolitikk, og at 51-åringen har full støtte innad i klubben.

United har gjort en rekke endringer i sin klubbstruktur den siste tiden. Hvordan dette skal fungere i praksis jobbes det fortsatt med, men det er ikke tvil om at Murtough nå har mer makt enn tidligere, og det betyr at det neppe er plass for Edwards i United.