Vil innføre midlertidige spillerbytter

Flere aktører i fotballen vil innføre midlertidige spillerbytter for å redusere risikoen for alvorlige hodeskader.

Prøveordningen der lag kan få et ekstra spillerbytte ved mistanke om hjernerystelse fortsetter neste sesong, men IFAB, som lager reglene i fotballen, nøler med å innføre ordningen på permanent basis.

Samtidig krever flere aktører i fotballen at IFAB tar enda et skritt for å sørge for at spillernes helse får førsteprioritet, skriver Independent. Spillerforeningen PFA har sammen med flere stiftelser for hode- og hjerneskader skrevet til lovgiverne med krav om å innføre midlertidige spillerbytter.

Får de gjennomslag vil lag kunne sette inn en spiller mens de som har pådratt seg en hodeskade får tid til å bli undersøkt av helsepersonell i ro og mak, i stedet for ute på banen i kampens hete.

Det er en kjent sak er fotballspillere er utsatt for hjerneskade etter endt karriere, og mange tidligere spillere står bak oppropet om å gjøre det man kan for å redusere risikoen.

Foreløpig er det prøveordningen med hjernerystelsebytter som gjelder, og dersom en spiller byttes ut med hodeskade vil han eller hun ikke få anledning til å bli byttet inn igjen.