Martin Skrtel i intervjuTror Steven Gerrard blir Klopps arvtaker

Den slovakiske stopperkjempen visste at scouseren kom til å bli en manager, men trodde også at en annen spiller kom til å slå følge til yrket.

Martin Skrtel fikk totalt 320 kamper for Liverpool fra overgangen fra Zenit St Petersburg i januar 2008 til han forlot klubben til fordel for Fenerbahce i 2016. 

Stopperkjempen spilte siden også for Atalanta og Istanbul Basaksehir, før han nå har valgt å legge skoene på hylla etter en sesong i Spartak Trnava i hjemlandet. 

I et intervju med The Athletic, i forbindelse med at han var Slovakias ambassadør under U19-EM, spår han hvem som blir Klopps arvtaker. 

Gerrard gjør forberedelsene

– Nå har vi Jurgen Klopp som manager, og han er den beste mulige mannen til den jobben. Men jeg ser Stevie som manager etter det fordi han begynner å få erfaringen nå, forteller slovaken i intervjuet. 

– Jeg håper han kan gjøre en god jobb, og at han er mannen når Liverpool og Jurgen Klopp en gang bestemmer seg for å skille veier. Det hadde vært det perfekte steget for klubben og Stevie. 

Skrtel skjønte under tiden i Liverpool at kapteinen var en fremtidig manager, men trodde egentlig at Jamie Carragher kom til å være førstemann som ble trener av de to. 

– Fra han åpnet øynene om morgenen til han la seg for å sove handlet alt om fotball. Når han fikk massasje lå han og så på andre ligaer - jeg trodde han kom til å bli en manager. Jeg trodde imidlertid ikke at han kom til å være involvert i tv-programmer, og å være fan av Instagram! 

– Steven på sin side har personligheten, og fyren elsker og forstår fotball. 

I DUELL: Carra og Skrtel forsøker å stoppe Didier Drogba.

I DUELL: Carra og Skrtel forsøker å stoppe Didier Drogba.

Fortsatt Liverpool-fan, og forstår Manés valg

Skrtel er fortsatt Liverpool-supporter, og snakker varmt om tiden i Liverpool. 

– Liverpool er en av de historisk største klubbene i verden, og hele klubben fungerer som en familie. Siden jeg dro har jeg aldri sluttet og se på og støtte Liverpool. Man må være i klubben for å forstå det. 

– Ettersom jeg kom til Liverpool fra et lite land var jeg så fornøyd med å være der. Jeg prøvde å nyte hver eneste dag, og var stolt av å være en del av laget. Hver dag føltes som en gave. 

Han forstår at Sadio Mané valgte å melde overgang fra Liverpool til Bayern Munchen, selv om det må ha vært et vanskelig valg. 

– Det er vanskelig å forlate en klubb som Liverpool, fordi når man er en legende i klubben er det fantastisk å være der. Jeg tror enhver spiller, på et eller annet tidspunkt i karrieren, føler at man må endre noe. Man trenger ny motivasjon, en ny utfordring. 

– Etter over åtte år i Liverpool, hadde jeg også en følelse av at jeg burde endre noe for å erfare noe nytt. Jeg er helt sikker på at det var et vanskelig valg for ham. 

– Han ga alt for klubben og gjorde det veldig bra, så man kan bare ønske ham lykke til. Hvis Bayern møter Liverpool i fremtiden, håper jeg ikke han er på sitt beste!