Nemanja Vidic unngikk Fernando Torres-spørsmål:– Hvorfor ikke Raul? Han hadde de beste bevegelsene

Nemanja Vidic er kanskje mest kjent som rundingsbøyen til Fernando Torres for Liverpool-supporterne. Det er noe som tydelig sitter igjen i i serberens hode, for han ville ikke snakke om spanjolen i et ferskt intervju.

Den tidligere Manchester United-spilleren Nemanja Vidic blir av mange sett på som en av tidenes Premier League-midtstoppere. Det er en tittel serberen kanskje har fortjent etter åtte gode år på Old Trafford. Det er likevel alltid en ting som har vært imot midtstopperen, og det er hans håndtering av Fernando Torres.

I flere av hatoppgjørene fra 2007-2010 slet Vidic med Torres, noe som resulterte i tre røde kort, på tre strake kamper mot Liverpool. Det er en god stund siden den gangen, og da er det kanskje spesielt at den tidligere midtstopperen unngikk Torres-spørsmålet da han konkret ble spurt som spanjolen.

I et intervju med The Athletic ble nemlig Vidic spurt om hvilke spisser han synes var best. Da intervjueren nevnte Torres var det ikke en svært snakkesalig serber på motsatt side.

– Hvorfor ikke Raul? Han hadde de beste bevegelsene, sa han til The Athletic.

TIDLIG DUSJ: I mars 2009 møttes Torres og Vidic hverandre på Old Trafford. Det endte i et 1-4 tap og et rødt kort for serberen.

TIDLIG DUSJ: I mars 2009 møttes Torres og Vidic hverandre på Old Trafford. Det endte i et 1-4 tap og et rødt kort for serberen.

Litt videre i intervjuet svarte til slutt Vidic på spørsmålet fra journalisten, men heller ikke da ble Torres nevnt. Det var nemlig Luis Suarez og Sergio Aguero som var serberens tøffeste motstandere, ifølge ham selv.

– Han var en energisk spiller. Han er veldig ulik Aguero, som ikke løper i 90 minutter. Han spiller på instinkt. Jeg er ikke sikker på at han alltid visste hva han gjorde på, men han fikk det alltid til, sa han om uruguayaneren og fortsetter:

– Ballen gikk gjennom forsvarerens bein, og folk vil se på det som et uhell, men han hadde en evne til å tvinge slikt frem. Han var veldig direkte og alltid sulten på scoringer. 

Peter Crouch og Craig Bellamy

Vidic ankom Old Trafford i 2006. Da var Manchester United en av de absolutte beste lagene i verden, mens Liverpool var på vei nedover etter Champions League-triumfen året i forveien.

Den gangen var det Peter Crouch som spilte på topp for Rafa Benitez sitt Liverpoool-lag. Det var ikke en enkel motstander for en ung midtstopper som akkurat hadde kommet fra Serbia.

– Jeg hadde aldri sett en spiller på to meter før. Han spilte for Liverpool og vi spilte mot dem i en cupkamp på Anfield. Jeg tenkte bare «Wow, hva kan jeg gjøre med denne fyren?».

I RØD DRAKT: Peter Crouch spilte for Liverpool fra 2005-2008. Den høyreiste spissen scoret 23 mål for de røde.

I RØD DRAKT: Peter Crouch spilte for Liverpool fra 2005-2008. Den høyreiste spissen scoret 23 mål for de røde.

Ved siden av Crouch spilte Craig Bellamy. Waliseren forlot de røde året etter, men han dro med seg 7 mål på 27 kamper for Liverpool i 2006-2007 sesongen.

– Han var ikke en veldig god spiller med ballen i beina, men han var veldig, veldig rask. Han ville løpe inn i rommene og Crouch kunne ta hodeduellene. Jeg hadde aldri sett fotball på en slik måte før. Det var en tøff og lang kamp, og vi endte opp med å tape 1-0, avsluttet serberen.