Risikerer ny utsettelse - har vurdert å flytte Chelsea-kampen til Anfield

Premier League jobber for å unngå flere utsettelser.

For øyeblikket virker det som midtukens kamper i UEFAs turneringer går som planlagt, og det samme gjelder syv av ti kamper i Premier League neste helg. De kampene som står mest i fare for å bli utsatt er de som skal spilles i London. Der skal Tottenham møte Leicester lørdag, mens Brentford møter Arsenal og Chelsea tar imot Liverpool søndag. 

Dronning Elizabeths begravelse finner sted mandag 19. september, dagen etter kampen på Stamford Bridge, og spørsmålet er om logistikken går opp når det gjelder politioppbud og et forventet storinnrykk av mennesker til London.

«Kampene i hovedstaden er sett på som sikkerhetsrisikoer da politiet på kort varsel vil måtte bli omplassert til å hjelpe til med begravelsen», skriver The Athletic.

Vil flytte kampene - møter motbør

De skriver at Premier League har hintet frempå at de ønsker å flytte kampene ut av London og heller la bortelagene få hjemmekamp kommende helg. Forslaget møter imidlertid motbør hos klubbene, som mener det vil være utfordrende å planlegge en hjemmekamp med mindre enn en uke å forberede seg på. 

«Endringer så sent vil føre til at klubbene får en gigantisk utfordring med å gjennomføre en hjemmekamp, med lite tid til å få nok folk på jobb, og til å selge billetter til hjemme- og bortefans», skriver The Athletic. 

At Everton har hjemmekamp samme dag gjør det bare enda mer usannsynlig at Liverpool skal kunne spille mot Chelsea på Anfield. 

Dermed står de røde i fare for å få nok en serierunde utsatt, og i terminlisten er det ikke mange ledige datoer der den kan settes opp. Etter neste helg er det landslagssamling, noe som kan bety at vi kommer helt til oktober før neste Premier League-kamp for Liverpool.