Ungguttene gikk på en ny smell – med 15 år gamle Joe Bradshaw fra start

Liverpools U18-lag har mistet mange av sine viktigste spillere gjennom sesongen.

Liverpool U18 - Leeds U18 1-3 (0-3)

I slutten av februar møttes nettopp Liverpool og Leeds hverandre i FA Youth Cup, og det endte med et 1-3 tap og exit. Historien ble dessverre veldig lik lørdag ettermiddag, da de røde hadde muligheten til å hevne seg.

Hvittrøyene fra Yorkshire tok ledelsen allerede etter fem minutter da Lucas Pitt scoret et uheldig selvmål. Bortelaget la også på til 2-0 like før halvtimen, før spikeren i kisten lå bak målvakt Misciur på tampen av førsteomgangen.

Luca Furnell-Gill, som har vært utestengt i fem kamper etter et slag mot en Manchester United-spiller den 30. januar, kom inn til pause og tettet igjen det røde forsvaret.

I det 76. minutt ble et lite håp tent da stortalent Kieran Morrison scoret 1-3-målet, men Leeds holdt unna, og tok tre poeng på akademiet.

PÅ SCORINGSLISTEN: Kieran Morrison scoret Liverpools eneste mål i ettermiddag. 2006-modellen er et stort talent i de rødes rekker.

Naturlig formsvikt

Det er absolutt ikke tilfeldig at Liverpools U18-lag har slitt med å få resultater den siste tiden. I løpet av sesongen har nemlig trener Marc-Bridge Wilkinson mistet flere av sine viktigste spillere.

Trey Nyoni, Trent Kone-Doherty, Carter Pinnington, Amara Nallo, Jayden Danns og Lewis Koumas er seks av av ungguttene som startet på dette nivået i august, men som har tatt steget opp til både U21- og førstelagsnivå.

I deres fravær har blant annet 15 år gamle Joe Bradshaw og 2007-modeller som Karim Ahmed, Emmanuel Airoboma, Joshua Lambie tatt over startplassene, noe som naturligvis vil gå utover resultatene. 2005-årskullet er forøvrig det eldste i denne sesongens U18-liga.

De røde ligger fortsatt på en pen tredjeplass før sesongens seks siste kamper. Den neste kommer om rundt tre uker, og da venter erkerival og suveren ligaleder Manchester United hjemme på akademiet.

Slik startet U18: Misciur - Airoboma, Pitt, Lucky (Furnell-Gill 46), Evers - Ahmed, Kelly, Onanuga (Cowley 68) - Morrison, Lambie, Bradshaw (Martin 87).

Ubenyttede reserver: Hall, Upton.

Flere spillere har returnert fra skade de siste ukene – hvem ønsker du å se fra start på Old Trafford?

En semifinaleplass på Wembley ligger i potten når Liverpool reiser til Manchester. Sett opp ditt lag nå!

Velg lag 16.mar 15:01
Ornstein: Benficas tekniske direktør er ønsket av FSG og Edwards

Portugiseren har en fortid i «City Football Group», Manchester Citys selskap med ansvar for flere fotballklubber.