Slik sikrer Liverpool en plass i Champions League neste sesong

Flere var nok innom for å sjekke Premier League-tabellen i løpet av West Ham-kampen.

For et par uker siden var alle Liverpool-supporternes øyne rettet mot Manchester City, Arsenal og toppen av Premier League-tabellen. Med to tap, to uavgjorte og en seier på de siste fem seriekampene, har situasjonen blitt helt annerledes.

Nå må vi kanskje se nedover på tabellen, eller rettere sagt til Tottenham og Aston Villa, som kjemper om en topp 4-plass. Eller?

Det som gjør det enda mer interessant (eller mer skummelt) er at Liverpool skal møte begge to i løpet av de tre siste serierundene.

Bør gå i boks

Det er tungt, vanskelig og forferdelige frustrerende å være Liverpool-supporter for øyeblikket, men målet før sesongen var tross alt å nå Champions League igjen.

Den enkleste veien til det er å rett og slett slå Tottenham på Anfield neste helg. Da vil de røde stå med 78 poeng, ett antall hvittrøyene eventuelt ikke kan nå, uansett hvor mange av kamper de vinner i slutten av sesongen (Topp 4 kan også sikres om Tottenhan ikke tar tre poeng mot verken Arsenal eller Chelsea før neste helgs kamp).

En lignende situasjon gjelder også før kampen mot Aston Villa om to uker. Med seier eller uavgjort på Villa Park, kan ikke Birmingham-klubben ta igjen Jürgen Klopps menn. Dette må vel gå i boks?

Å ta rotta på Tottenham og gi dem en skikkelig revansje etter høstens kontroversielle tap, ville smakt svært godt, selv om det eventuelt blir en mager trøst i det store bildet. Vi får håpe en uke med hvile og fullt fokus på treningsfeltet kan snu den vonde trenden.

Det er verdt å merke seg at Liverpool (+41) har betraktelig bedre målforskjell enn Aston Villa (+21) og Tottenham (+16).

Har blitt tilbudt rollen som hovedtrener, ikke manager

The Times:Har blitt tilbudt rollen som hovedtrener, ikke manager

Michael Edwards planlegger en modernisering av Liverpools struktur, ifølge The Times.

Nyheter 27.apr 21:56
Åtte skudd, men ingen på mål: – Vi var uheldig

Åtte skudd, men ingen på mål: – Vi var uheldig

Liverpools sjansesløseri fortsatte i 2-2-kampen mot West Ham.

Nyheter 27.apr 18:37