Åtte skudd, men ingen på mål: – Vi var uheldig

Liverpools sjansesløseri fortsatte i 2-2-kampen mot West Ham.

En ny skuffende kamp ble servert da Liverpool besøkte West Ham. Bortelaget skapte sjanser i den første omgangen, men som så mange ganger før, var det motstanderne som satte ballen i nettet først.

En tydelig frustert Jürgen Klopp ga nok spillerne sine det glatte lag i pausen, for etter hvilen hadde prestasjonene snudd totalt. Nå dominerte Liverpool, og på tjue minutter var kampen snudd.

Det siste målet, som var innom tre West Ham-spiller på vei mot mål, kom fra et under middels skuddforsøk fra Cody Gakpo. Nederlenderen var selvfølgelig skuffet etter kampslutt.

– Vi får ikke med oss det resultatet vi ønsket oss, for målet var alltid å reise med tre poeng. Jeg synes likevel vi spiller en god kamp. I første omgang kontrollerer vi spillet, men slipper inn et mål. Da vet vi at det er vanskelig å slå tilbake, men vi snudde det. Planen var å beholde roen og ha ballen i eget lag. Det klarte vi ikke, så til slutt får vi et resultat vi slett ikke ønsket oss, sa 24-åringen til TNT Sports etter kampslutt.

VIKTIG ROLLE: Cody Gakpo var den siste Liverpool-spilleren på ballen da 2-1-scoringen ble satt i mål.

VIKTIG ROLLE: Cody Gakpo var den siste Liverpool-spilleren på ballen da 2-1-scoringen ble satt i mål.

Mange lurer kanskje på hva Klopp faktisk sa til spillerne før den andre omgangen, for plutselig fikk West Hams spillere store problemer med å holde følge.

– Vi har klart å snu kamper veldig mange ganger denne sesongen, så beskjeden hans var: Bare gå ut og gi alt. Jeg synes vi gjorde det, men slå slapp vi inn et nytt mål, noe som var uheldig, fortsatte Gakpo.

28 skudd - 2 mål

Sjansesløseriet til Liverpools angripere ser ut til å fortsette til sesongen er over om drøye tre uker. Det ble i alle fall fasiten på London Stadium, selv om to baller faktisk endte i nettmaskene denne gangen.

Dette er tallenes klare tale: 28 skudd, hvor åtte av dem var på mål, ifølge Opta. De rødes xG endte på 1,74, litt over dobbelt så mye som West Ham hadde (0,82). I hovedrollen stod Cody Gakpo, med en skuddfot som ikke hadde dagen.

24-åringen skjøt hele ni ganger i løpet av kampen, men ingen endte på mål. Det må nesten være en rekord i Premier League-sammenheng? Det er ikke godt å si...

På andreplass finner vi Trent Alexander-Arnold og Harvey Elliott med fire hver, og Ryan Gravenberch og Luis Diaz på tre. Ingen av dem kom på scoringslisten, men det gjorde venstreback Andy Robertson.

Jürgen Klopp valgte å benke både Mohamed Salah og Darwin Nunez til lørdagens kamp, men det er ikke bare de to som sliter med å finne nettmaskene for tiden. Det ser mer ut som et lagproblem.

– Hvis jeg snakker i dag, blir det full fyr

– Hvis jeg snakker i dag, blir det full fyr

Mohamed Salah og Jürgen Klopp har kommentert situasjonen mellom dem i forkant av egypterens bytte.

Nyheter 27.apr 16:56
– Vi visste at vi måtte vinne i dag

– Vi visste at vi måtte vinne i dag

En skuffet Jürgen Klopp møtte pressen etter uavgjort-resultatet mot West Ham på London Stadium.

Nyheter 27.apr 17:28