Juni 2019

Søn 1525Real Betis har Origi på handlelista

Real Betis vurderer å legge inn et bud på Liverpools Champions League-helt Divock Origi, da belgieren nå er inne i sitt siste kontraktsår i Liverpool. 24-åringen vurderer sin fotballfremtid, etter at han bare var involvert i 20 kamper for Jürgen Klopps mannskap forrige sesong, og de fleste av disse kampene var innhopp fra benken.
Daily Mail

Søn 1246Ute etter Paris-spiss

Liverpool ønsker å styrke stallen med Paris FC-spissen Silas Wamangituka. Benfica, Marseille, Toulouse og Club Brugge viser også interesse for spilleren som gjorde 11 mål på 33 kamper i Ligue 2 sist sesong. Den 19 år gamle spilleren fra Kongo beskrives som rask, sterk og teknisk slepen.
Foot Marseille

Søn 0001Slipper George til Swindon

Liverpool gir slipp på Shamal George etter 10 års tjeneste på Anfield. Keeperen, som tidligere har hatt låneopphold hos Carlisle og Tranmere Rovers, men som aldri har spilt en førstelagskamp for Liverpool, er på vei til Swindon Town på en gratisovergang. Liverpool ser ut til å få med en klausul som gir Anfield-klubben prosenter av overgangssummen ved et videresalg av 21-åringen fra Swindon.
Daily Mail

Lør 1934Kjemper med Juventus om tenåring som er tilgjengelig på gratisovergang

Liverpool og Tottenham har begge holdt øye med West Bromwich-talentet Rakeem Harper, som står uten kontrakt denne sommeren. Men Juventus håper å ta innersvingen på de to Premier League-klubbene, og sikre seg 19-åringen som Midlands-klubben ikke har klart å få til å signere en ny kontrakt. Den nye WBA-manageren, Slaven Bilic, ønsker å holde samtaler med tenåringen i et forsøk på å overtale ham til å bli værende på The Hawthorns, men The Baggies står i fare for å miste ham mot et lite kompensasjonsbeløp. Harper har vært hos West Bromwich siden han var tolv år gammel. Han spilte 16 kamper for WBA forrige sesong.
Mirror

Fre 2256– Vil være en katastrofe for de andre hvis de kjøper Koulibaly

Everton-speideren Carlo Jacomuzzi tror at hvis Liverpool signerer Kalidou Koulibaly vil det bli en katastrofe for alle andre lag. Napoli vil ha 130 millioner euro for midtstopperen, noe Jacomuzzi tror Liverpool fint kan betale.

– De vant så mye fra Champions League, og med pengene fra forbundet og sponsorene deres kunne de kjøpt to av Koulibaly. Det ville vært en katastrofe for de andre å måtte finne veien gjennom det forsvaret, sier Jacomuzzi til Radio Marte i Italia.

Det er på ingen måte forventet at Liverpool kommer til å bruke enorme summer på å signere Koulibaly med tanke på kvaliteten de allerede har i midtforsvaret med spesielt Virgil van Dijk, Jöel Matip som har imponert stort, og Joe Gomez som vil være helt tilbake fra skade. For øyeblikket er Manchester United favoritter til å skaffe seg den 28-år gamle senegaleseren.

SportWitness

Fre 1916Clyne vil tilbake til Crystal Palace

Etter å ha vært utlånt til Bournemouth denne våren har Nathaniel Clyne fortalt vennene sine at han ønsker å forlate Liverpool og dra til Crystal Palace denne sommeren, ifølge Football Insider. Etter at han var fast på høyrebacken fra 2015 til 2017 har skader ødelagt for Clyne i Liverpool, og han er nå langt bak Trent Alexander-Arnold i køen. 28-åringen fikk kun én kamp fra start i Premier League for Liverpool denne sesongen, men imponerte da i 3-1-seieren over Manchester United. Nå kan han være på vei bort fra Liverpool på permanent basis gjennom en overgang til Crystal Palace, en klubb han spilte for frem til 2012.

Football Insider

Tor 223222-åring på Liverpools radar

Real Betis sin venstreback Junior Firpo blir lansert som en mulig erstatter for Alberto Moreno. Fordelen med spanjolen er at han også kan spille midtstopper og som ving, og er derfor veldig anvendelig. Firpo har tidligere blitt koblet til Manchester United. Han spilte 29 kamper for Betis forrige sesong, og scoret 3 mål og hadde 4 assist. Han har visstnok en utkjøpsklausul på 45millioner pund.

Estadio Deportivo

Tor 1227Mbappe fyrer selv på Liverpool-ryktene

Sommerens villeste overgangsrykte er Kylian Mbappe til Liverpool. Nå har superstjernens egne uttalelser hjulpet å tenne ekstra på ryktene.

I et intervju med ESPN ble Mbappe spurt om hvilket lag han ville brukt i én kamp på FIFA.

– Jeg ville valgt Liverpool siden de vant Champions League, svarte Mbappe.

Svaret ble raskt fulgt opp med spørsmål om franskmannen liker Jürgen Klopp, der han kort svarte: – Ja, han er god.

Det er på ingen måte noen bekreftelse at en overgang er i tankene på Mbappe, men han viser at han åpenbart har et godt forhold til Liverpool.

Angriperen har scoret 60 mål på 87 kamper for PSG etter overgangen på 166 millioner pund i 2017.

Metro

Ons 1859– Interessen for Lovren har kjølnet

Tidligere i uka ble det rapportert at Dejan Lovren er på ønskelista til AC Milan i sommer. Det ble også hevdet at Lovren var interessert i en overgang, og at Serie A-klubben skulle være villig til å betale rundt 25 millioner pund. Men nå blir Ozan Kabak fra Stuttgart nevnt som en mer aktuell kandidat. 19-åringen som var med å rykke ned med Stuttgart er tilgjengelig for rundt 15 millioner euro på grunn av en utkjøpsklausul.
Calciomercato

Ons 1752Gerrard ga blankt avslag for å etterfølge Lampard

Steven Gerrard skal ha gjort det klart at han ikke er interessert i å forlate Rangers for å ta over Derby, om Frank Lampard blir ny manager i Chelsea. Derby skal ha startet prosessen med å se etter erstattere siden det ligger i kortene at Lampard vil ta over etter Sarri, og skal ha kontaktet Gerrard uformelt i forrige uke. Da fikk de beskjed om at han ikke ønsket å snakke om en overgang.
The Times

Tir 1947Kan selges for under 10 millioner pund

Rafael Camacho har ett år igjen av kontrakten sin med Liverpool, men ifølge rapportene nekter han å signere en ny avtale. Nå kan han forsvinne for under 10 millioner pund i sommer. Sporting Lisboa og Wolves nevnes som mulige klubber for 19-åringen, som har spilt to kamper for Liverpools førstelag. I den ene kampen spilte han høyreback mot Wolves i FA-cupen og etter det klaget han over at han ble brukt der og ikke som ving.

A BOLA

Man 1237Maddison smigret av interesse

I sin debutsesong i Premier League har Leicester Citys James Maddison vist seg frem fra sin beste side. På 36 ligakamper står han bokført med syv scoringer og syv målgivende pasninger. Dette har gjort at den unge playmakeren blir linket til klubber som Tottenham, Manchester United og Liverpool, men briten konsentrerer seg foreløpig bare om en ny sesong med Leicester.

Du må bare ignorere slike rykter. Som 17-åring startet jeg fem kamper for Coventry og så på mobilen min at jeg var linket til Tottenham og Liverpool. Når det kommer til overgangsrykter må du bare ta det som et kompliment at folk engang snakker om deg, men det kommer ikke til å distrahere meg, sier Maddison selv til Sky Sports News.

22-åringen skal denne sommeren spille U21 EM for England, og sier at det er dette som står i hodet hans nå. Leicester skal visstnok ha satt en prislapp på Maddison på £60 millioner, eller rundt 660 millioner kroner.

Man 1145Har ingen kontakt med RB Leipzig

Gjennom flere overgangsvinduer har Liverpool blitt linket til RB Leipzig sin spiss, Timo Werner. Dette vinudet er ingen unntak, særlig ettersom 23-åringens kontrakt med Bundesliga-klubben går ut neste sommer.

Men skal man tro på Ralf Rangnick, Leipzigs manager, så har ingen klubber forhørt seg om den hurtige spissen.

– Så langt har ingen klubber rapportert deres interesse for ham, eller sagt at de ønsker å snakke med Timo og signere han, sier Rangnick til Kicker.

Likevel vil ikke Rangnick utelukke at Werner kan forlate klubben denne sesongen.

– Når en virkelig stor klubb kommer inn i kampen om han og han ønsker å forlate klubben, så kan han fortsatt gjøre det.

Sammen med Liverpool, ryktes det også at Bayern München skal være interesserte i Werner, som har scoret 61 mål på 114 kamper for Leipzig. 16 av disse kom forrige sesong, sammen med 9 assist som hjalp laget til en tredjeplass i Bundesligaen forrige sesong, bak Bayern München og Borussia Dortmund.

Søn 1030Southampton-keeper kan bli Mignolets erstatter

Alex McCarthy startet forrige sesong som førstevalg for Southampton, og var inne i landslagsvarmen og fikk sin debut for England USA i november.

Utover i sesongen under Ralph Hassenhuttl mistet han plassen til Angus Gun, og ble sittende på benken på St. Mary’s.

Nå kan han ende opp i Liverpool som Simon Mignolets erstatter. Det er ventet at Mignolet kommer til å finne seg en ny klubb i sommer, etter lite spilletid de to siste sesongene.

McCarthy har blitt linket til Liverpool flere ganger tidligere, første gang så langt tilbake som i 2014. Han ble også nevnt i fjor sommer, før det ble lagt store penger på bordet og Alisson Becker kom fra Roma.

29 år gamle McCarthy kan opp på Anfield denne sommeren ifølge The Mirror.

McCarthy er en spiller som er vant med å måtte være andrekeeper. Han startet karrieren i Reading, og ble lånt ut til åtte klubber på fem år, før han dro videre til Queens Park Rangers som andrekeeper, Crystal Palace som andrekeeper, og så til Southampton i 2016.

2018/19-sesongen er den sesongen han har hatt mest spilletid i Premier League så langt i karrieren. Da spilte han 25 kamper.

Søn 0846Ajax krever 30 millioner pund for Hakim Ziyech

Mye har handlet om Frenkie de Jong og Matthijs de Ligt for Ajax etter denne sesongen, og begge kommer til å forlate Johan Cruyff Arena denne sommeren.

Det er det ventet at også vingen Hakim Ziyech gjør - og ifølge Daily Mail er Liverpool blant klubbene som er interessert. Det samme er Arsenal.

Nå har Ajax satt en prislapp på 30 millioner pund på 26-åringen, og fotballdirektør Marc Overmars har allerede bekreftet at spilleren vil få dra dersom det kommer et tilbud fra en toppklubb.

Ziyech scoret 21 mål og hadde 24 målgivende på 49 kamper for Ajax denne sesongen. Nå er han i Egypt for å spille Afrikamesterskapet for Marokko. Han har 12 mål på 23 landskamper så langt i karrieren.

Fre 1656– I samtaler med AC Milan

Tidligere denne uken rapporterte Paul Joyce i The Times at Liverpool kom til å kreve minst 25 millioner pund for å slippe Dejan Lovren.

Kroaten skal være ønsket av AC Milan, og ifølge Milan News var kroatens representanter i dag i samtaler med den italienske storklubben. Det er uklart hvor pålitelig de er som kilde, men dersom trenden fra forrige sesong fortsetter, er han i utgangspunktet fjerdevalg på stopperplass i Liverpool, og det virker ikke usannsynlig at han ser seg om etter en ny utfordring dersom det er status også til sesongstart.

Tidligere i dag bekreftet AC Milan at Paolo Maldini er klubbens nye tekniske direktør, mens Zvonimir Boban er ny fotballsjef.

Tor 2351Asensio er gjort tilgjengelig for salg

Real Madrid skal etter rapportene ha gjort Marco Asensio tilgjengelig på overgangsmarkedet. Spanjolen har blitt kraftig ryktet til Liverpool tidligere, og den spanske avisen AS hevder at den spanske storklubben krever 85 millioner pund for 23-åringen. Etter Real Madrids kjøpefest så langt denne sommeren er det spillere som må ut. Spesielt signeringen av Eden Hazard kan føre til lite spilletid for Asensio den kommende sesongen, noe som kan føre til at han vil flytte på seg. Den offensive midtbanespilleren fikk 44 kamper i alle turneringer for Real Madrid denne sesongen, men det er usikkert hvor lyst Jürgen Klopp har på spilleren.
AS

Tor 1411Påstår Liverpool fortsatt er «veldig interessert» i Fekir

I fjor sommer var Lyon-kaptein Nabil Fekir den store overgangssagaen som ikke gikk gjennom. Det var imidlertid på nippet, for alle parter var enige, men så ble Liverpool usikre etter den medisinske testen og forsøke å prute ned prisen. Da trakk Lyon seg fra avtalen.

Siden har det vært roligere rundt den franske landslagsspilleren, men nå påstår fransk presse at Liverpool fortsatt er interessert i mannen som fyller 26 år i juli. «Veldig interessert», skriver den franske Canal Plus-journalisten Romain Collet-Gaudin.

Også den Lyon-baserte avisen Le Progrès skriver at Liverpool igjen ser på Fekir.

Men der summen lå på rundt 50 millioner pund i fjor sommer, tyder det meste på at den aktuelle prisen er betraktelig lavere denne gangen.

Gollet-Gaudin mener at Liverpool ikke vil gi mer enn drøyt halvparten nå, selv om Lyon-presidenten ifølge italienske Nicolò Schira i La Gazzetta dello Sport ønsker opp mot det samme som i fjor. En fordel for Liverpool nå er at Fekir bare har ett år igjen av kontrakten.

«Summen vil være nærmere 30 millioner euro», skriver Gollet-Gaudin, altså ca. 27 millioner pund.

«Liverpool er ikke interessert i å investere så mye som i fjor», skriver Le Progrès om de rødes Fekir-interesse.

Liverpool og Lyon møtes for øvrig til treningskamp denne sommeren. Ifølge Le Progrès kan det oppgjøret spille med i de eventuelle forhandlingene om Fekir.

Le Progrès / R. Gollet-Gaudin (Canal+) / N. Schira (Gazzetta dello Sport)

Ons 1456Vil ha 25 millioner pund for Lovren


Liverpool vil kun selge Dejan Lovren dersom de får et tilbud på minst 25 millioner pund, melder The Times. Det ryktes at AC Milan skal være interesserte i midtstopperen, men det har så langt ikke vært noen kontakt mellom klubbene. 29-åringen spilte kun 18 kamper for Liverpool i alle turneringer denne sesongen, og virker å være et klart fjerdevalg på stopper plass bak Virgil van Dijk, Joe Gomez og Jöel Matip. Selv om kroaten åpenbart er veldig glad i Liverpool, kan det hende han flytter på seg i ønske om mer førstelagsspill.
The Times

Ons 0929Liverpool er ikke interessert i Pepe

Liverpool har blitt kraftig linket til Nicolas Pepe i det siste, men nå hevder The Mirror at dette kun er for å lokke prisen på Lille-spilleren opp. Jürgen Klopp skal etter rapportene kun gjøre små endringer på laget før neste sesong, og da er ikke Pepe en mann han skal ha inn. Ivorianeren scoret 22 mål for et imponerende Lille-lag som kom på andreplass i Ligue 1, og har blitt gitt en prislapp på 70 millioner pund av den franske avisen L’Equipe. Arsenal, Manchester United og Bayern München er også ryktet til 24-åringen, med den tyske giganten som favoritt for øyeblikket.
The Mirror

Man 1924Avfeier ryktene om Bremen-kapteinen

Etter sesongen annonserte Werder Bremens kaptein, Max Kruse (31), at han ikke ville forlenge kontrakten med Bundesliga-klubben, og naturlig nok ble han koblet til en rekke klubber rundt om i Europa.

Blant dem var Liverpool, som skal være på utkikk etter en anvendelig angriper som ikke koster all verden etter Daniel Sturridges avskjed. Men Kruse er ikke aktuell for de røde, ifølge lokalavisen Liverpool Echo.

Klubben har ikke hastverk med å gjøre justeringer på stallen i sommervinduet, og vil blant annet gi Divock Origi ny avtale av angriperne. I tillegg ønsker ikke klubben å stå i veien for spisstalentet Rhian Brewster som endelig nå går skadefri inn til pre-season i juli.

Men som nevnt betyr ikke dette at klubben ikke er på utkikk etter en anvendelig angriper, slår Connor Dunn i Echo fast. «Det betyr bare at de kun vil signere en spiller hvis de passer og overgangen er riktig.»

Liverpool Echo

Søn 0912– To unge Sunderland-spillere kommer i sommer

Uten å nevne navn – kun at de er under 17 år – forteller Sunderlands eier, Stewart Donald, i en podkastepisode av Roker Report at to unge spillere forlater klubben i nordøst for å dra til Liverpool denne sommeren.

Og ettersom det er spillerne selv og familiene som ønsker det, vil ikke Sunderland stå i veien. I stedet har de gjort sitt for å få til en avtale og et lite samarbeid med Merseyside-klubben. Resultatet skal være videresalgsklausuler og muligheten til å få noen til å gå motsatt vei.

– Valgte å ha et godt forhold til Liverpool

– Det er to spillere som kommer til å dra til Liverpool, sier Donald.

– Vi forsøkte å beholde dem. Vi fortalte foreldrene at «dersom dere virkelig ønsker det, må dere si det skriftlig». Foreldrene har skrevet og fortalt: «Takk, Sunderland, vi ønsker at guttene våre skal få dra til Liverpool.»

– Vi kunne snudd det på hodet og gjort situasjonen rar, og så drar de i sommer likevel. Eller så kan vi prate med Liverpool og forsøke å få videresalgsklausuler, noe de ikke er nødt til å gi oss. Vi valgte å ha et godt forhold til Liverpool, som kan bety at vi får se noen spillere komme i motsatt retning, forklarer Sunderland-eieren.

– Vi spurte dem om de hadde lyst til å bli værende, og de sa nei. Så vi tok en avgjørelse for å prøve å få den beste mulige løsningen.

Roker Report / Chronicle Live

Lør 2036– Liverpool og Bayern forhandler med Lille

Liverpool er med i kampen om Lille-spillleren Nicolas Pépé, men får han ikke uten motstand. Den franske journalisten Mohamed Bouhafsi har gode kilder i fransk fotball, og han hevder i dag Liverpool og Bayern München er i samtaler med Lille og Pépé selv.

Men for øyeblikket er det kun innledende forhandlinger, påpeker Bouhafsi, fordi spilleren ønsker mer tid til å tenke gjennom alternativene. «En veldig viktig 3. klubb vil posisjonere seg snart», legger han til.

Tor 1235Kan komme til å bruke store penger på 24-åring

Liverpool kan komme til å legge inn et bud på hele 71 millioner pund for den 24 år gamle Lille-vingen Nicolas Pepe. Jürgen Klopp skal være svært interessert i ivorianeren, som også linkes til Manchester United og Arsenal.
L'Equipe

Tor 1155Har forhørt seg om Cardiff-keeperen

Liverpool har forhørt seg om tilgjengeligheten til Cardiff-keeper Neil Etheridge, men har ikke tatt formell kontakt med den walisiske klubben. Både Simon Mignolet og Loris Karius linkes vekk fra Liverpool, og de røde er således i markedet etter en keeper som kan gi Alisson Becker konkurranse om plassen. Liverpool vurderer Etheridge nøye etter Cardiffs nedrykk fra Premier League. Aston Villa har allerede fått avslag på et bud på 8 millioner pund for Cardiff-keeperen.
Wales Online

Tor 0855Wolves håper å sikre seg Liverpool-talent

Wolves håper å sikre seg Liverpools unge portugiser Rafael Camacho. 19-åringen har ett år igjen av sin kontrakt med Anfield-klubben, og de røde skal være villige til å selge spilleren for rundt 10 millioner pund. Spilleren virker å være interessert i en overgang til Molineux-klubben, som var klubben han debuterte for Liverpool mot, da et ungt Liverpool-lag ble slått 2-1 av Wolves i FA-cupen. Wolves ønsker å tilby tenåringen en langtidskontrakt. Portugiseren gjorde åtte mål på 14 kamper for Liverpools U23-lag i sesongen som nylig ble avsluttet. Han gikk gradene ved akademiet til Sporting Lisboa, før han flyttet til Manchester City som 13-åring, og så til Liverpool tre år senere.
Express & Star