Mai 2019

Tir 2135Harry Wilson ønsker å forlate Liverpool

En rekke klubber skal være interessert i signaturen til Harry Wilson etter at flankespilleren skal ha besluttet å søke seg vekk fra Liverpool. 22-åringen ønsker regelmessig førstelagsfotball som han ikke tror han vil få på Anfield. Etter et meget vellykket utlån hos Derby County er Wilson blitt en attraktiv spiller, inkludert for Crystal Palace, Newcastle, Southampton og Brighton i Premier League. Det skal også være flere klubber i øverste divisjon i Tyskland og Spania som følger situasjonen nøye.
PS I artikkelen står det at Harry Wilson skal ha et år igjen av sin kontrakt med LFC, men etter det liverpool.no forstår skrev spilleren under en ny langtidskontrakt foran forrige sesong.
Daily Mirror

Lør 2308– Nå skal vi snakke med Timo Werner om ny kontrakt

Bayern München slo RB Leipzig i den tyske cupfinalen lørdag kveld, og mange forventer at det var Timo Werners siste kamp for RB Leipzig.

Spilleren har bare ett år igjen av kontrakten sin, og har så langt ikke vært villig til å forlenge den avtalen. Bayern og Liverpool er to klubber som har blitt linket til 23-åringen.

Etter cupfinalen uttalte RB Leipzigs daglige leder Oliver Mintzlaff seg om spissens situasjon.

– Vi ønsker å forlenge med Timo Werner, og han vet det. Nå som sesongen er over skal vi snakke sammen, sier han ifølge den tyske sportsjournalisten Manuel Veth.

Fre 1228– Liverpools speidere så på Bertrand Traoré

Mange klubber har Lyons nummer 10, Bertrand Traoré, i kikkerten, og ifølge Daily Mail er Liverpool blant dem. Tabloidavisa hevder at de røde sendte speidere til Frankrike for å se på den hurtige angriperen i hjemmekampen mot Lille og bortekampen mot Marseille tidligere denne måneden. Traoré, fra Burkina Faso, har en fortid som Chelsea-junior, og spilte på utlån hos Vitesse og Ajax før Lyon kjøpte ham for snaut 9 millioner pund pluss bonuser i 2017.

Daily Mail

Fre 0858– Wolves er favoritten

En rekke klubber fra flere land står klare for å hente Rafael Camacho i sommer, etter at portugiseren har takket nei til ny kontrakt med Liverpool.

Deriblant lag som RB Leipzig, Borussia Dortmund og barndomsklubben Sporting CP, men det skal være Wolverhampton som ligger i førersetet om signaturen til spilleren som fylte 19 år denne uka. Wolves-manager Nuno Espírito Santo og rekrutteringsteamet håper den portugisiske stammen i klubben vil overbevise Camacho til å velge dem.

Liverpool krever minst 10 millioner pund for tenåringen som står med to førstelagskamper.

Football Insider

Tor 2205– Interessert i Konaté

Liverpool hevdes å være blant toppklubbene som viser interesse for den franske midtstopperen Ibrahima Konaté i RB Leipzig. Den fysisk robuste 1999-modellen, som er 192 cm høy, var en fast brikke i forsvaret til Bundesliga-klubben denne sesongen, og han har aldersbestemte landskamper fra U16 opp til U21.

Euro United

Tor 1006– Selger Shaqiri om det kommer et godt bud

Liverpool skal være villig til å selge Xherdan Shaqiri etter ett år i klubben

Det er under et år siden Shaqiri kom til Liverpool. De helrøde benyttet seg av en klausul i kontrakten hans, som gjorde at han kunne forlate Stoke City for £13,5 millioner dersom de rykket ned.

I første halvdel av sesongen ble sveitseren brukt en del - og svarte med å levere både scoringer og målgivende. Han ble blant annet matchvinner mot Manchester United med to scoringer på Anfield.

I andre halvdel av sesongen har han knapt vært på banen - men han hadde et viktig bidrag i den vanvittige 4-0 seieren over Barcelona 7. mai. Da slo han innlegget som Gini Wijnaldum headet inn for 3-0.

Ifølge Neil Jones i Goal.com er han en førstelagspiller på kontrakt som har en usikker sommer i vente. Ifølge Jones, som tidligere jobbet i Echo, hadde sveitseren en frustrerende avslutning på sesongen, og sliter med å levere det Jürgen Klopp krever taktisk. Et godt bud vil kunne friste Liverpool til å selge denne sommeren, skriver han.

27-åringen har scoret seks mål og har fem målgivende i sin første sesong på Anfield.

Tir 2126– Vil koste 32 millioner pund å kjøpe ut Klopp

Det har de siste dagene vært spekulert i at Juventus er ute etter Jürgen Klopp som ny manager etter Massimiliano Allegri, og at Klopp skal ha takket nei til en henvendelse fra Serie A-klubben. Ifølge italienske Tuttosport skal Klopp ha en lønn på rundt 7 millioner pund i året i Liverpool, på sin kontrakt som går til 2022. Og det hevdes at for å kunne kjøpe han fri fra kontrakten, er 32 millioner pund summen en annen klubb må betale for tyskerens tjenester. Men alt tyder på at Klopp ønsker å bli værende i Liverpool.

Tuttosport

Tir 0853Vurderer Werder Bremens kaptein

Werder Bremens kaptein Max Kruse har bekreftet at han kommer til å forlate klubben når kontrakten hans går ut i sommer, fordi han er klar for en ny utfordring.

Den 31 år gamle angriperen har scoret 12 mål og har 14 målgivende for laget som endte på 8. plass på tabellen denne sesongen, men beskrives som en spiller som ikke er en klassisk spiss. Han skal være en som kommer dypt og kan presse i tillegg.

Ifølge Sport 1 er Kruse ønsket av både Liverpool og Bayern. Sistnevnte ser på ham som en backupløsning for Robert Lewandowski, men skal ha blitt lunkne etter å ha fått høre om angriperens lønnskrav.

For LFC kan han være aktuell som backup for Roberto Firmino. Daniel Sturridge kommer til å forlate Liverpool til sommeren, og Klopp kommer til å hente en erstatter.

Kruse har spilt for St. Pauli, Freiburg, Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg og Werder Bremen. Han har scoret 74 mål på 250 kamper i Bundesliga, i tillegg til 68 målgivende ifølge Transfermarkt. Han har fire mål på 14 kamper for det tyske landslaget - men har ikke vært i Joachim Löws tropp siden 2015.

Man 1626Hevder Klopp sa nei til Juventus

Jürgen Klopp skal angivelig ha blitt kontaktet av Juventus, som en arvtager til Massimiliano Allegrii den italienske storklubben. Serie A-klubben skal imidlertid ha fått et nei av tyskeren, som har kontrakt til 2022 på Merseyside.
beIN Sport og CNN-journalist Tancredi Palmeri

Søn 0925Prislapp på Mignolet

Med Alisson Becker nå etablert som suveren førstekeeper hos Liverpool FC er det ventet at Simon Mignolet vil søke seg til en ny klubb før neste sesong. På Anfield skal man være villig til å la 31-åringen gå, men man ønsker seg betalt for en spiller som fortsatt er i den belgiske landslagstroppen. £15M skal være prislappen for den lojale spilleren som har vært seks sesonger hos de røde.
Daily Mail

Fre 1942Ettertraktet spiller med tillatelse til å forlate Ajax

Sportsdirektør Marc Overmars bekrefter at Hakim Ziyech vil bli solgt såsnart en storklubb kommer på banen. Ajax ser ut til å måtte bryte opp sitt unge storlag som kom til semifinalen i årets Champions League og Zieych rapporteres å ha en salgsklausul på £25M. 26-åringen som er oppvokst i Nederland men spiller for Marokko, har tronet øverst på assist-tabellen under fire av de fem siste sesongene i nederlandsk liga, og denne sesongen har han også scoret flittig i både Æresdivisjonen og Champions League. Inkludert et mål mot Tottenham i semifinalen. Storklubber som Bayern München, Borussia Dortmund, Manchester United, Arsenal og Liverpool er blant de som er blitt linket til den kjappe og kreative flankespilleren.
Metro

Fre 1453– Det er bare to klubber De Ligt bør vurdere

Ajax-kaptein Matthijs de Ligt er en av Europas mest ettertraktede spillere denne sommeren, etter å ha ledet Ajax til ligamesterskap i Nederland, og tatt laget til semifinalen i Champions League.

Den 19 år gamle kapteinen har mange beundrere, men ifølge den tidligere Manchester United og Milan-stopperen Jaap Stam bør det bare stå mellom to klubber. Barcelona og Liverpool.

– Det er viktig at han får spilletid. Dersom du ser på troppene: Barcelona ønsker trolig å forsterke stallen, og spesielt forsvaret om du spør meg. Spørsmålet er hvordan de skal løse det problemet, sier Stam til DAZN. Stam er for tiden manager i PEC Zwolle i hjemlandet.

– Jeg tror Matthijs de Ligt ville passet godt inn. Det vil bli fint å se hvordan han presterer mot bedre spillere i en bedre liga. Hver uke, og ikke med flere ukers mellomrom, sier han.

– Bør vurdere Liverpool

Han trekker frem Liverpool som en annen klubb 19-åringen bør vurdere.

– Det samme gjelder Liverpool. Vi vet alle at deres største stjerne defensivt, er hans nederlandske landslagskollega Virgil van Dijk. De andre spillerne, Dejan Lovren og Joel Matip, roterer en del, sier Stam.

– Det store spørsmålet er om han umiddelbart vil spille fast. Jeg tror han har nok kvalitet til å gjøre det. I de store ligaene er det vanlig å måtte håndtere rotasjon, og spesielt i starten må du starte på benken litt oftere. Etter det må du bli vant med nivået og kvaliteten til motstanderne.

– Jeg tror at folkene rundt, og Matthijs selv, er smart nok til å velge det alternativet der en får mest spilletid. Da vil ikke penger utgjøre noen forskjell.

Barcelona er den store favoritten til å sikre seg 19-åringen, men flere sitater både fra spilleren selv om landslagskollega Virgil van Dijk har gjort at han stadig linkes til Liverpool. Til tross for sin unge alder, har han allerede spilt 117 kamper på A-lagsnivå for Ajax. Han har 15 kamper for Nederland, hvor han spiller i midtforsvaret sammen med Van Dijk.

Fre 1201PSG ønsker seg Roberto Firmino - men det er helt uaktuelt

Paris Saint-Germain har hatt en skuffende sesong. De har vunnet Ligue 1, men røk ut i åttendedelsfinalen i Champions League, tapte cupfinalen, og røk ut i kvartfinalen av ligacupen. De siste ukene av sesongen har formen vært alt annet enn det vi har vært vant med å se fra et så dominerende lag i Ligue 1.

Ifølge David Ornstein i BBC, en mann som normalt sett har god innsikt når det kommer til overganger, kanskje spesielt for Arsenal mer enn andre klubber - så har Thomas Tuchel en Liverpool-spiller på ønskelisten.

Han rapporterer at Tuchel ønsker seg Roberto Firmino - men at det ikke er noe Liverpool en gang kommer til å vurdere.

Firmino skrev under på en ny femårskontrakt i april i fjor.

Fre 1155Tyrkisk målvakt kan bli Alissons backup

Ifølge agent Erdi Kirkpinar har Liverpool vært i kontakt med ham om Trabzonspors keeper Ugurcan Cakir.

Cakir har vært den tyrkiske klubbens førstekeeper siden november, og holdt nullen i fem av 20 kamper denne sesongen.

Kirkpinar sier til nettstedet Ajansspor at Liverpool ønsker 23-åringen som backup til Alisson Becker.

Fre 1152Hull ønsker Herbie Kane

Hull City ønsker å hente Herbie Kane på lån neste sesong.

Midtbanespilleren imponerte på lån for Doncaster Rovers i League One denne sesongen, og Hull har nå 20-åringen på ønskelisten ifølge Hull Live.

Championshipklubben har begrenset med midler denne sommeren, og må satse på lånemarkedet og spillere som kan komme inn på fri overgang. Denne sesongen ble det 13. plass i Championship.

Hull ønsker hele 12 nysigneringer i sommer, og vil gjerne ha Kane som en av de 12.

Ons 1213Liverpool kjemper om de Ligt, men Barcelona er favoritt

"Jeg vet ikke ennå", var svaret til Matthijs de Ligt da han ble spurt om sin fremtid sist søndag, etter at Ajax hadde sikret seg den nederlandske ligatittelen. Det samme svaret kom da han ble spurt om det kunne være hans siste kamp for Ajax. Det er ingen hemmelighet at storklubbene ligger langflate etter den 19-årige kapteinen og midtstopperen til de nederlandske mesterne, og en spiller som er partner til Virgil van Dijk på landslaget. Barcelona og Liverpool blir trukket frem som favoritter, og det er blitt hevdet at Ajax er blitt enige om en pris for de Ligt. Historien viser imidlertid at mange at de nederlandske stjernene havner i Barca, som lagkamerat Frankie de Jong nå gjør, og spanske presse skal holde en knapp på Camp Nou som neste stopp for Matthijs de Ligt.
Metro

Tir 0847Vurderer partneren til Iago Aspas?

22-årige Maxi Gomez har scoret 30 mål på 69 kamper i La Liga, etter at han kom til Celta Vigo og ble angrepspartner med Iago Aspas. Aggressesiv og 186 cm høy er han sterk i lufta, og har fått 11 landskamper og 1 mål for Uruguay. West Ham, Spurs og Liverpool skal følge spissen nøye og vurdere å løse ut en salgsklausul på £43M.
The Guardian

Tir 0012Åpner for en overgang til Liverpool

Timo Werners fremtid i RB Leipzig har lenge vært usikker. Med et år igjen av kontrakten har det tidligere blitt sagt at tyskeren ikke kommer til å signere en ny avtale med den tyske storklubben. Dermed er det forventet at spilleren skal forlate RB Leipzig denne sommeren, slik at klubben får penger for han. 23-åringen har vært kraftig ryktet til spesielt Bayern München og Liverpool de siste månedene, og RB Leipzigs CEO Oliver Mintzlaff har nok en gang uttalt seg om situasjonen.

– Kanskje han ikke en gang vil gå til München. Kanskje han heller vil dra til Tuchel i Paris, Klopp i Liverpool eller Favre i Dortmund, sier Mintzlaff til Sky.

Sky