Vil ikke forlenge kontrakten

Liverpool krever minst 10 millioner pund i sommer.

23. mai 2019 kl 17.14 Marius Rabben

Det har ligget i kortene en god stund, men nå har Rafa Camacho fortalt klubben at han ikke ønsker å skrive under på ny kontrakt, opplyser James Pearce i Liverpool Echo.

Med ett år igjen av Liverpool-avtalen kommer de røde følgelig til å selge ham i sommer – dersom noen legger minst 10 millioner pund på bordet.

En rekke klubber, deriblant Wolves og Lisboa-klubben Sporting CP, har vist interesse for den anvendelige 19-åringen, men Pearce skriver at Liverpool er forberedt på å beholde ham ut kontraktsperioden hvis ikke priskravet møtes.

Konflikt om posisjonen

Camacho, som imponerte på førstelagstrening under fjorårets sesongoppkjøring og ble med på sommerturen til USA, er ikke med på treningsleiren til Marbella denne uka.

REGELMESSIG PÅ MELWOOD:
REGELMESSIG PÅ MELWOOD:  Camacho har trent mye med Jürgen Klopps mannskap denne sesongen, men er ikke med til Spania. Her fra ei økt i mars.

Han fikk A-lagsdebuten i FA-cupen mot Wolves i januar, der han spilte en god kamp som høyreback, noe han både før og etter har påpekt at ikke er favorittrollen, og selv om han har trent regelmessig på Melwood, har han ellers spilt for U23-laget denne sesongen.

Portugiseren fikk også Premier League-debuten i januar da han kom innpå i sluttsekundene mot Crystal Palace på Anfield, men også det var som høyreback. Siden har det ikke blitt flere opptredener for førstelaget.

– Vil bevise at de tok feil

OFFENSIV SPILLER:
OFFENSIV SPILLER:  Selv er Camacho klokkeklar på at han ikke bør spille som høyreback fordi han «er en angriper som scorer mål».

I april la Camacho ut en oppsiktsvekkende Instagram-post som mange oppfattet som direkte kritikk av Jürgen Klopp, etter at han, i en offensiv rolle, scoret hattrick i en U23-kamp.

«Jeg vet ikke hvem sin idé det var, men jeg vil bevise at de tok feil angående mine fotballkvaliteter. Jeg er ikke en høyreback, jeg er en angriper som scorer mål. Det er i mitt DNA. Jeg er glad for at jeg scoret tre mål og hjalp laget til seier over Leicester», skrev Camacho.

Nå er han altså tilgjengelig for salg – men med en prislapp som tilsvarer ca. 110 millioner norske kroner. Så gjenstår det å se om noen vil punge ut for spilleren med aldersbestemte landskamper for Portugal fra U16 til U20.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]