Ble den andre som debuterte med scoring denne sesongen

Virgil van Dijk kopierte Mohamed Salah.

10. jan 2018 kl 13.33 Einar Kvande

Sadio Mané gjorde det forrige sesong, og Mohamed Salah og Virgil van Dijk har kopiert bragden denne sesongen. Vi snakker om scoringer i førstelagsdebuten for Liverpool FC.

Til forskjell fra de to andre fikk imidlertid Virgil van Dijk debuten hjemme på Anfield, og scoringen hans kom sågar mot The Kop.

Jordan Rossiter i september 2014 var den forrige som debuterte for Liverpool på hjemmebane og markerte det med scoring, om vi ser bort fra mål i straffespark-konkurranser. Og den siste som debuterte med scoring foran The Kop var ingen ringere enn Luis Suarez mot Stoke City i februar 2011.

For å finne sist noen gjorde to mål i sin Liverpool-debut må vi tilbake til Nigel Clough i 1993. Ni andre spillere hadde klart bragden før Clough.

John Miller i 1892 er den eneste som har gjort tre mål i Liverpool-debuten.

Straffespark-konkurranse

Jordan Williams i september 2014 og Jonjo Shelvey i september 2010 er de to eneste Liverpool-spillerne i historien som har scoret på straffespark-konkurranse i sin førstelagsdebut. Begge debuerte for de røde i en ligacupkamp.

Ser vi bort fra disse to er det 12 spillere som har scoret i Liverpool-debuten etter årtusenskiftet: Abel Xavier, Craig Bellamy, Mark Gonzales, Gabriel Paletta, Luis Suarez, Andre Wisdom, Daniel Sturridge, Victor Moses, Jordan Rossiter, Sadio Mané, Mohamed Salah og Virgil van Dijk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]