«Jeg ble kvalm da jeg så laguttaket»

Neil Warnock har kun møtt Liverpool åtte ganger som manager, men det er en del historie der.

26. okt 2018 kl 11.05 Arild Skjæveland

De to første møtene med Neil Warnock kom allerede i 1991/92-sesongen. Han hadde tatt Notts County fra 3. til 1. divisjon, og møtte et Liverpool ledet av Greame Souness tidlig i sesongen. Notts County tok ledelsen, og ledet til pause hjemme på Meadow Lane, men scoringer av Ronnie Rosenthal og Mark Walters snudde kampen de siste 20 minuttene.

I returen på Anfield i mars vant de helrøde 4-0, etter scoringer av Michael Thomas, Steve McManaman, Ian Rush og Barry Venison. Fra disse kampene ser det ikke ut til å ha skjedd noe kontroversielt – men Notts County rykket til slutt ned, fikk ikke være med på oppstarten av Premier League, og Warnock mistet jobben.

Semifinalene i ligacupen

Warnocks neste møter med Liverpool skulle by på kontroverser. Det var 2002/03-sesongen, og han ledet Sheffield United helt til semifinalen i ligacupen. Det var stort for en klubb som ikke hadde vunnet noe siden FA-cuptriumfen i 1925.

Sheffield United vant det første oppgjøret 2-1, men tapte returen på Anfield 2-0. Det var uansett helt andre ting som fikk fokus etter kampen.

Warnock beskyldte Stephane Henchoz for å ha spyttet på ham.

– Han er ikke engelsk, var kommentaren hans om Henchoz til pressen etter kampen.

I sin biografi forteller han også om amper stemning på sidelinjen underveis i kampen, og skal ha sagt «Dra til helvete Pinocchio, kom deg tilbake i det jævla skapet ditt» til assistentmanager Phil Thompson.

Etter kampen var han rasende på Gerard Houllier, etter at Liverpools franske manager hadde klaget på Sheffield Uniteds fysiske spillestil.

TEMPERAMENT:
TEMPERAMENT:  Neil Warnock er kjent for sitt voldsomme temperament.

Mente Gerrard filmet

I 2006/07-sesongen var Sheffield United tilbake i Premier League for første gang siden 1994. Liverpool var motstander i aller første kamp – men Neil Warnock satt på tribunen. Han fikk seks kamper på tribunen og 1000 pund i bot etter å ha blitt utvist mot Leeds i sesongen før, og kommentert at han gledet seg til å rykke opp og få bedre dommere.

Etter sesongstarten var han ikke like fornøyd med dommerstanden. Sheffield United tok ledelsen ved Rob Hulse like etter pause, men 20 minutter før slutt gikk Steven Gerrard i bakken i straffefeltet – uten at det var kontakt fra midtstopper Chris Morgan. Rob Styles pekte på straffemerket, og Robbie Fowler satte den i mål. Det endte 1-1.

– 95 prosent av alle som ser reprisen av den hendelsen vet at det ikke er straffe. Dessverre er dommeren en av de fem prosentene, sa Warnock etter kampen.

Dårlig stemning med Rafa

Våren 2007 hadde Liverpool spilt seg til finalen i Champions League. 18 dager før finalen hadde de helrøde en bortekamp mot Fulham

Rafa valgte å spare en rekke spillere, og stilte med Reina, Arbeloa, Paletta, Hyypia, Insua (Finnan 75), Pennant (El Zhar 65), Alonso, Sissoko, Gonzalez (Kewell 77), Fowler og Bellamy.

Fulham vant kampen 1-0, og hadde med det så godt som sikret plassen. Det gjorde situasjonen vanskeligere for Sheffield United, som kjempet mot nedrykk. I siste runde rykket de ned – og Warnock har helt siden det hatt en feide med Rafael Benítez.

– Jeg kjenner ikke en gang til de to som spilte for Liverpool mot Fulham i forrige uke. Jeg har aldri hørt om den, men når du er en utenlandsk manager slik som Rafael Benítez så bryr du deg vel ikke om hva Sheffield United tenker, sa en rasende Warnock.

CARDIFF-SJEF:
CARDIFF-SJEF:  Neil Warnock og Cardiff kommer til Anfield lørdag ettermiddag.

Bitter lenge

I 2008 uttalte han seg igjen.

– Jeg er fortsatt veldig bitter, og personlig håper jeg at Liverpool aldri vinner et trofé igjen under Benítez. Jeg liker dem som klubb, men jeg vil bli veldig glad dersom de ikke vinner noe. Jeg ble kvalm. Fysisk kvalm – da jeg så hvilket lag de skulle stille med, sa han til Daily Mail.

I 2011 sa han at det ikke var noe han kunne legge bak seg.

– Jeg vil aldri tilgi Rafa for å spille med noe som ikke en gang var et reservelag.

– Du glemmer aldri noe slikt. Jeg vil alltid huske det. Benítez sendte meg en e-post en gang og sa at dersom jeg nevnte det igjen ville han ta meg til retten.

Før høstens møte med Newcastle sa Warnock at Rafael Benítez var den éne personen de ikke hadde råd til å miste på St. James’ Park – så kanskje han har myknet opp…

Kilder: Liverpool Echo, BBC, The Guardian, Daily Mail, LFCHistory.net, The Independent

Liverpool - Cardiff spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.