Da Liverpool kjøpte van Dijk, rystet Cardiff-manageren Fotball-England

Neil Warnock mente Sol Bamba var bedre enn Virgil van Dijk – en mening han ikke nødvendigvis har trukket tilbake.

25. okt 2018 kl 22.42 Arve Corneliussen

£75m pund for en Southampton-stopper ble bredt diskutert på balløyen.

Blant kritikerne fant man lørdagens mostandermanager, Neil Warnock. Den frittalende manageren kom med følgende uttalelse da han ble spurt om kjøpet:

– Jeg synes Sol Bamba er hakket bedre enn van Dijk fra et defensivt ståsted, sa Warnock, ifølge BBC.

– Van Dijk er bedre med ballen i beina, men jeg synes ikke han er en bedre forsvarer enn Sol Bamba, fulgte Cardiff-manageren opp.

Uttalelsen vekket naturligvis oppsikt, og flere britiske tabloidaviser godtet seg i Warnocks sitater. I sosiale medier har vitsene florert.

Slik svarte Bamba

Da Sky Sports lagde en reportasje om Cardiff i august, ble Bamba konfrontert med managerens dristige sitater. Han kunne ikke annet enn å bryte ut i latter.

– Det der er bare sjefen som er slik ... noen ganger blir han revet med. Jeg vil ikke sagt det selv. Definitivt ikke, sa en lattermild Bamba til kanalen.

Selv fikk Warnock sjansen til å omformulere seg.

Det var han imidlertid ikke så interessert i.

– Jeg bare synes Bamba er en veldig god forsvarer, men han er ikke i nærheten av å ha den roen van Dijk har med ballen i beina. Jeg kommenterte bare at i den situasjonen, fra et defensivt ståsted, ville jeg gått for Sol, sa Warnock.

Warnock vekket oppsikt igjen

Lørdag besøker Cardiff Anfield med det man kanskje kan kalle en god følelse. Etter en helt grusom sesongstart og seks strake tap i alle turneringer, vant de endelig da de slo Fulham 4-2-hjemme forrige helg.

Før kampen mot Tottenham serierunden før – da Cardiff hadde levert sin dårligste sesongstart siden 1965 – ble hardt pressede Warnock spurt om han fryktet sparken.

Svaret hans vekket oppsikt.

– Hvis jeg ikke får resultatene snart, blir det utvilsomt noen andres problem, svarte han, ifølge BBC.

– Det verste er når den neste manageren kommer og ser din siste kamp. Det har skjedd med meg noen ganger. Da får du høre hvem som har vært på tribunen, også tar de jobben din. Den er ikke så lett å svelge. Men i denne situasjonen, finnes det verre ting. Hva er det verste som kan skje, fortsatte Warnock.

Og rundet av med:

– Jeg kunne dratt bort noen uker med Sharon (konen, journ. anm), tatt noen uker i Italia og hatt en fin og rolig jul. Og det er den mørke siden av det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]