Møtte Liverpool-eierne tre dager før Rodgers ble sparket

Til møte med Jürgen Klopp hadde FSG samlet en rapport på 60 sider om tyskeren.

12. okt 2018 kl 22.25 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp tok fire måneder helt pause fra fotball etter å ha gått av som Borussia Dortmund-manager etter sju år, og før det ledet han Mainz i sju år.

Han hadde akkurat begynt med det han hadde hatt lyst til i flere år, å reise rundt å besøke andre trenere og få inspirasjon, da hans agent Marc Kosicke ble oppringt av Ian Ayre.

For å være sikker på at det faktisk var Liverpools tidligere direktør som var på tråden, tok de et møte over Skype.

Tre dager før Brendan Rodgers ble sparket, møtte Jürgen Klopp og agenten, med FSGs eier John Henry, styreleder Tom Werner og president Mike Gordon i New York i lokalene til advokatfirmaet Shearman & Sterling, skriver Melissa Reddy i Joe.co.uk.

Perfekt match

På forhånd hadde FSGs ledelse fått satt sammen en 60 siders rapport om mannen de skulle snakke med, om hans filosofi, hvordan han trente spillerne, statistikk, forholdet til spillere og staben og hvordan han kommuniserte med media.

Konklusjonen var at han var en perfekt match for Liverpool.

Klopp skuffet ingen i møte i Lexington Avenue. Han hadde «magnetisk» tiltrekningskraft på de andre. En uke seiere signerte han kontrakten som gjorde ham til Liverpool-manager på Hope Street Hotel i Liverpool.

PÅ ANFIELD:
PÅ ANFIELD:  Jürgen Klopps første møte med Anfield.

Ønsket en ny start

– Det var spesielt, sier Klopp til Joe.co.uk.

– Jeg ønsket virkelig en endring etter 14 år som manager i Tyskland, der jeg visste alt og kjente alle lagene. Hadde du spurt meg om et lag i fjerde divisjon, så ville jeg visst navnet på minst fire av spillerne deres. Så kom jeg til England, der alt var nytt.

Hadde du spurt meg om et lag i fjerde divisjon, så ville jeg visst navnet på minst fire av spillerne deres. Så kom jeg til England, der alt var nytt.

– Jeg ønsket å kvitte meg med noen rutiner som jeg hadde fått etter så lang tid som manager i Tyskland, og få en ny start. Jeg følte det virkelig som et stort privilegium å ha sjansen til å gjøre det. Det gir deg ny energi.

– Jeg er en mye bedre manager nå enn jeg var for tre år siden, sier Klopp.

Lastet ned språkapp

Ting gikk raskt fra Klopp hadde møte med FSG til han ble presentert for spillere og media. Selv om han snakket engelsk fra før, innrømmer han at det var noen språkbarriere.

– Jeg prøvde å forberede meg litt språkmessig. Jeg lastet ned en app, som jeg fortsatt har, og det hjalp meg mye. Jeg følte at jeg måtte forbedre engelsken min litt. Som mange andre i min generasjon lærte jeg det på skolen, men brukte det ikke så mye.

– Så jeg prøvde å tenke på noen få ting jeg kunne si på møtene med spillerne og hva de engelske ordene for det var. Det var all forberedelsen min egentlig.

Ingen trodde de var gode nok

Da han møtte Liverpools egen TV-kanal var budskapet at supporterne skulle endres fra «tvilere til troende».

– Det var åpenbart at noe var galt, da jeg kom til Liverpool.

– Da jeg kom til klubben, var det ingen som likte laget. Ikke engang laget, likte laget. De sa det ikke, men de trengte heller ikke det, for jeg kunne se det. De syntes ikke de var gode nok til å være i et Liverpool-lag, fordi alle ga dem den følelsen.

– Den eneste personen som var fornøyd med laget var meg.

– Man må alltid gjøre det beste ut av situasjonen i livet, så jeg kom inn med entusiasme over potensialet i dette laget og kvaliteten, noe som gå guttene et lite løft. Det var klart at vi måtte utvikle oss, og mange av spillerne som er nøkkelspillere i dag, var unge, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]