41 dager med flere storkamper

Møter seks av lagene på de ni øverste plassene på tabellen.

16. nov 2018 kl 11.04 Arve Vassbotten

Etter at den nåværende landskamppausen venter nok en veldig intens periode for Liverpool.

På 41 dager skal Liverpool spille 11 kamper. I den perioden møter laget seks av lagene som nå er på de ni øverste plassene på tabellen, i tillegg til to knalltøffe kamper i Champions League.

Både Manchester City (1. plass), Arsenal (5. plass), Bournemouth (6. plass), Watford (7. plass), Manchester United (8. plass) og Everton (9. plass) står på motsatt banehalvdel i en periode som kan få enormt mye å si for Liverpools titteljakt.

Liverpool har stort sett bare 3 og 4 dagers hvile mellom kampene i starten av perioden. Spesielt kampene mot Everton, Burnley, Bournemouth og Napoli kommer tett, der alle kommer med tre dagers mellomrom, og med fire kamper på ti dager!

Men etter det er det 5 dagers pause mellom kampene i jula, selv om man neppe kan si at julefreden vil senke seg over Liverpool-spillerne.

To kamper vises ikke på TV

Kampprogrammet braker løs lørdag 24. november borte mot Watford i Premier League, i en kamp som dessverre ikke sendes på norske TV-skjermer.

Fra Bortekamp i Elton Johns bakgård, går turen videre til Paris i Champions League onsdag 28. november.

Desember starter med Merseysidederbyet på Anfield søndag 2. desember, den påfølgende onsdagen er det bortekamp i Burnley.

Det er for øvrig heller ikke en kamp som vises på TV 2 Sport Premium, på grunn av kollisjonen med Manchester United - Arsenal.

Mulig skjebnekamp

Lørdag 8. desember er det Bournemouth som får besøk av Liverpool, før Napoli kommer til Anfield tirsdag 11. desember i en kamp som kan bli ekstremt avgjørende.

Eneste måte å unngå at det blir en skjebnekamp på, er om Klopps gutter slår Paris og at Napoli samtidig vinner mot Røde Stjerne i kampen før.

Og om det ikke er noen toppkamp, så blir det ikke mindre prestisjefylt søndag 16. desember når Manchester United kommer på besøk. Heldigvis har Liverpool i hvert fall 5 dagers hvile før den kampen.

Dagen etter det for øvrig trekning for åttendelsfinalen i Champions League og 16. delsfinalene i Europa League.

Juleprogrammet innledes så med fredagskamp 21. desember etter fem nye dager med hvile, borte mot Wolverhampton.

Boxing Day onsdag 26. desember kommer så Rafael Benitez og hans Newcastle på besøk, før året avsluttes med Arsenal på Anfield lørdag 29. desember.

Det nye året starter med Manchester City borte torsdag 3. januar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]