Vi har intervjuet innkast-trener Thomas Grønnemark– Det er få i verden som kaster lenger enn Joe Gomez nå

Midtstopperens kast har blitt målt til 37,20 meter.

27. nov 2018 kl 18.35 Arild Skjæveland

I august ble det klart at Liverpool hadde ansatt innkasteksperten Thomas Grønnemark. Dansken har verdensrekorden på innkast og er i Guinness rekordbok for kastet på 51,33 meter.

Han forteller om hvordan det gikk til at han fikk jobben i Liverpool FC.

– En dag i starten av juli kjørte jeg bil med min familie, og telefonen min var på lydløs. Jeg så at jeg hadde et tapt anrop fra et +44-nummer, men tenkte at det bare var en selger fra England, forteller 42-åringen i et intervju med Liverpool.no.

MED SJEFEN:
MED SJEFEN:  Jürgen Klopp og Thomas Grønnemark på Melwood.

– Da jeg lyttet til telefonsvareren, hørte jeg at det var Jürgen Klopp! Eg prøvde å ringe opp igjen, men det var opptatt, så jeg tenkte at jeg skulle vente til jeg var kommet hjem der det var litt roligere. Mens jeg kjørte ringte telefonen igjen, og min kone ropte: «det er Jürgen!». Jeg måtte svinge bilen ut på gresset, og det var starten på et eventyr, sier han.

Har vært innom fire ganger

Nylig ble det klart at Liverpool hadde forlenget avtalen med Grønnemark, som nå er ansatt i klubben ut denne sesongen. Han er en svært travel foredragsholder, og derfor har han ikke fått vært så ofte på Melwood som han skulle ønske.

– Jeg har vært i Liverpool i fire uker, om vi tar med treningsleiren i Evian, men skulle gjerne ha vært der oftere. Utfordringen for meg er at jeg holder mange foredrag i Danmark. I år har jeg holdt 47 foredrag, så det har vært vanskelig å få til. I 2019 håper jeg at jeg kan komme innom hver tredje eller fjerde uke, sier han.

Verdensrekordholderen forteller at han jobber eksklusivt for Liverpool i Premier League.

– Jeg jobber kun for Liverpool i Premier League, men trener mange andre klubber og spillere fra andre land. Blant annet de danske mesterne FC Midtjylland, og en klubb i Bundesliga. I tillegg lager jeg kurs online for ungdomsspillere og trenere.

– Så vidt meg bekjent er det ikke andre som driver med innkasttrening på seriøst plan.

– Tilbakemeldingene jeg har fått har vært veldig positive, og det er vel også derfor de har forlenget kontrakten med meg. Jürgen har flere ganger uttalt seg på pressekonferanser, og det samme har spillerne, så jeg er en veldig lykkelig mann.

– Gomez er blant verdens beste

KASTER LANGT:
KASTER LANGT:  Joe Gomez har kastet 37,20 meter på tester.

Det var mange som mente mye forskjellig da det ble klart at Liverpool hadde ansatt en spesialtrener for innkast – men det som kom av kritikk ble stilnet da Joe Gomez sitt lange innkast mot Kroatia førte til at Jesse Lingard scoret mål.

– Det var superkult, og hele England jublet! For meg er Joe Gomez en av verdens beste kastere. Han har kastet 37,20 meter når vi har gjort en test.

– Det er ikke så ofte vi fokuserer på lange innkast i Liverpool, men dersom vi gjør det, så kan det bli meget farlig. Som jeg forteller i min YouTube-video «The Long, Fast and Clever Throw-in», så jobber vi mye mer enn det lange kastet i Liverpool.

Flere viser store fremskritt

Andy Robertson er en av spillerne som har uttalt seg positivt om danskens effekt på treningsfeltet.

– Alle spillerne har gjort det fantastisk, men på grunn av kontrakten min kan jeg ikke avsløre for mye. Andy Robertson har selv fortalt at han har forbedret seg med over seks meter – fra 20 til bortimot 27 meter.

– En annen spiller forbedret seg med åtte meter allerede etter første treningsøkt.

– Jeg har trent profesjonelle spillere i innkastteknikk siden 2004, og de fleste spillerne forbedrer seg med mellom fem og ti meter. Noen helt opp til 15 meter, forteller han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]