Gjør endringer til hver eneste kamp

Jürgen Klopp har ikke startet med samme mannskap i to strake Premier League-kamper denne sesongen.

23. feb 2018 kl 12.34 Arve Vassbotten

Sist sesong startet Jürgen Klopp serien med 12 kamper med ulike mannskap før han omsider startet med de samme elleve i to strake kamper.

Denne sesongen har han på 27 kamper ennå ikke startet to kamper med de samme elleve i Premier League viser Liverpool.nos gjennomgang av lagoppstillingene.

Hvis man tar med Champions League og cupkamper er det kun en eneste gang han har startet med de samme elleve i to kamper på rad. Det var i sesongens to første kamper mot Watford, og så i Champions League-kvalifiseringen mot Hoffenheim.

I begge de to kampene startet han med Simon Mignolet, Trent Alexander-Arnold, Jöel Matip, Dejan Lovren, Alberto Moreno, Jordan Henderson, Emre Can, Georginio Wijnaldum, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino.

Fire bytter i snitt

I løpet av hele 2016-2017-sesongen ble det faktisk brukt til sammen 31 ulike startoppstillingeri Premier League. Denne sesongen ligger det an til at det kan bli enda flere.

Kun to ganger er det gjort ett bytte på laget denne sesongen. I snitt er det gjort 4,15 bytter fra en Premier League kamp til den neste.

Tre ganger er det gjort sju bytter på laget. Blant annet mellom de to kampene i årsskiftet mot Leicester hjemme 30. desember og mot Burnley 1. nyttårsdag.

Da ble det to seire på rad for Liverpool. I den påfølgende kampen mot Man City ble det gjort seks bytter til med god uttelling. Ironisk nok ble det bare gjort ett bytte til kampen mot Swansea som fulgte etter den, da ble det tap.

Oftest tre bytter

Fire ganger er det gjort seks bytter, mens det er gjort fem bytter fire ganger, fire bytter tre ganger, tre bytter sju ganger og to bytter fire ganger.

Det er for øvrig vanskelig å se noen sammenheng mellom antall bytter og resultat. Om noe så kan det faktisk se ut som resultatene blir dårligere av få bytter enn til kampene der det er gjort mange.

Hvis man ser på alle kampene denne sesongen inkludert Champions League og cuper blir det i snitt gjort 4,1 bytter mellom hver kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]