To spillere med mer 20 mål for tredje gang på 20 år

Både Mohamed Salah og Roberto Firmino har brutt 20-målsgrensen denne sesongen.

18. feb 2018 kl 15.37 Arild Skjæveland

Vi er bare i februar, men fortsetter Liverpool-angrepet slik de holder på, vil de slette de fleste scoringsrekorder.

Før denne sesongen byttet Roberto Firmino til draktnummer 9, og i år har brasilianeren har vist seg som en skikkelig målscorer. Så langt har det blitt 21 scoringer. Så kan en ta med 11 målgivende, og en utrolig arbeidsinnsats.

I Champions League er det kun Cristiano Ronaldo som har scoret flere enn hans sju mål (han scoret også ett i play-off mot Hoffenheim), mens han kun har Harry Kane, lagkamerat Mohamed Salah, Sergio Agüero, Raheem Sterling og Jamie Vardy foran seg i ligaen. Der har han 12 scoringer.

I sin første sesong i klubben scoret brassen 11 mål. Forrige sesong ble det 12.

To over 20

Roberto Firmino har scoret 21, mens Mohamed Salah har scoret 30. Sist Liverpool hadde to spillere som scoret over 20 mål var i 2013-14 sesongen, da Luis Suarez scoret 31 og Daniel Sturridge 24. Med minst 12 kamper igjen av sesongen kan en anta at dagens nummer 9 og 11 kan score flere.

Før Suarez og Sturridge må vi tilbake til 2000-01 sesongen, da Gerard Houlliers mannskap vant ligacupen, FA cupen og UEFA cupen.

Da ble Michael Owen lagets toppscorer med 24 og Emile Heskey scoret 22. Samtidig scoret Robbie Fowler 17, mens Danny Murphy og Steven Gerrard begge scoret 10 – så sånn sett er det ganske sammenlignbart med årets sesong, selv om en da hadde enda flere kamper å gjøre det på. Den sesongen ble det 63 kamper. I år blir det minst 51 og maks 56.

I tillegg til Firmino og Salah, har Sadio Mané og solgte Philippe Coutinho scoret 12 mål hver. Femtemann på listen er Emre Can med fem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]