Fjorårsresultatene gir grunn til optimisme

Liverpool har bare åtte ligakamper igjen denne sesongen. I tilsvarende kamper i fjor tok Anfield-klubben hele 22 av 24 oppnåelige poeng.

15. mar 2018 kl 11.05 Einar Kvande

Liverpool kjemper en innbitt kamp om en plass blant topp fire i Premier League, som gir direkte plass i gruppespillet i Champions League neste sesong.

Det gjenstår åtte kamper av Premier League-sesongen, og dersom de røde oppnår like gode resultater som i de tilsvarende kampene forrige sesong, skulle dette være grei skuring.

Det er fire hjemmekamper og fire bortekamper som gjenstår for Liverpools del. Jürgen Klopps menn vant samtlige av disse kampene i 2016/17-sesongen, med unntak av hjemmekampen mot Bournemouth, som endte 2-2.

Knuste Watford

Watford ble gruset hele 6-1 tidlig i november, i en periode der Liverpool var i kalasform. Sadio Mané gjorde to mål, mens de øvrige ble satt inn av Philippe Coutinho, Emre Can, Roberto Firmino og Georginio Wijnaldum.

En uke tidligere hadde Liverpool slått Crystal Palace 4-2 på Selhurst Park, så disse to kampene fulgte etter hverandre også i fjor, bare i motsatt rekkefølge. I det sørlige London var det Can, Dejan Lovren, Joël Matip og Firmino som nettet.

Everton ble slått 1-0 på Goodison Park like før jul, takket være en overtidsscoring av Sadio Mané.

Poengtapet, 2-2 kampen mot Bournemouth på Anfield, kom den 5. april. Gjestene tok tidlig ledelsen ved Afobe, men scoringer av Coutinho fem minutter før pause og Origi like før timen var spilt snudde kampen, og Liverpool gikk mot en oppskriftsmessig seier helt til Joshua King satte inn utligningsmålet i det 87. minutt.

Elleve dager senere vant Liverpool 1-0 over West Bromwich på The Hawthorns, takket være en Firmino-scoring like før pause.

Stoke ble knust 4-1 på Anfield i romjulen. Adam Lallana, Firmino, et selvmål og Daniel Sturridge sørget for det.

Sterk seier på Stamford Bridge

På Stamford Bridge tok Liverpool et viktig stikk i midten av september, da de slo Chelsea 2-1. Dejan Lovren ga Liverpool ledelsen etter 17 minutter, men det man nok husker aller best fra kampen er Jordan Hendersons suser i krysset ni minutter før pause. Diego Costa reduserte etter en drøy time.

Brighton spilte i The Championship forrige sesong, så i forhold til hjemmekampen mot klubben fra sydkysten har vi ikke noe direkte sammenligningsgrunnlag. Men samtlige hjemmekamper mot lagene som rykket ned ble vunnet med solid margin. Hull ble slått 5-1 i slutten av september, Sunderland måtte reise hjem fra Merseyside med 2-0 tap i slutten av november, mens Middlesbrough ble slått 3-0 på Anfield i siste serierunde. Liverpool vant som kjent 5-1 over Brighton i bortekampen denne sesongen.

Solid poengfangst

Skulle Liverpool oppnå like gode resultater i disse kampene denne våren blir det dermed sju seiere og en uavgjort, og altså 22 av 24 mulige poeng.

Holder det stikk ender i så fall Jürgen Klopps menn sesongen med 82 poeng. Det er en poengsum som hadde holdt til tredjeplass forrige sesong. I 2015/16 ville man vunnet ligaen med en tilsvarende poengsum, ett poeng foran Leicester. Det gjør man definitivt ikke denne sesongen, da Manchester City allerede er oppe i 81 poeng.

I 2014/15 ville 82 poeng gitt andreplass, og i de fire sesongene før det hadde det blitt henholdsvis 3. plass, 2. plass, 3. plass og 1. plass med en slik poengsum.

Vi krysser fingrene for like gode resultater mot disse lagene i år som i fjor. Da vil Liverpool være sikret deltakelse i Champions League 2018/19.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]