Kan bli den tredje fra Liverpool som blir toppscorer i Premier League

Mohamed Salah kan være i ferd med å kopiere Luis Suarez og Michael Owen.

14. mar 2018 kl 10.28 Einar Kvande

Skader på de argeste konkurrentene om toppscorertittelen i Premier League gjør at Mohamed Salah nå nesten må regnes som favoritt til å bli den som scorer flest mål i den engelske toppdivisjonen denne sesongen.

Harry Kanes ankelskade kan føre til at han mister flere - kanskje så mange som halvparten - av de gjenstående kampene. Kane og Salah står nå begge bokført med 24-scoringer. Manchester Citys Sergio Aguero ligger på tredjeplass med 21 mål, men også han er ute med skade for øyeblikket. Argentinerens skadeopphold blir imidlertid neppe så langt som det Kane må finne seg i.

Bare to Liverpool-spillere har klart bragden å bli toppscorer i Premier League tidligere. Luis Suarez med 31 mål i 2013/14 og Michael Owen med 18 mål både i 1997/98 og 1998/99. Owen måtte imidlertid ved begge anledninger finne seg i å dele toppscorertittelen med to andre spillere.

Sju ganger

Totalt har Liverpool hatt toppscoreren i den engelske toppdivisjonen sju ganger.

Liverpools første toppscorer i engelsk 1. divisjon var Sam Raybould i 1902/03. Han gjorde 31 mål den sesongen, noe som den gangen var ny rekord i engelsk toppserie.

Nestemann var Jack Parkinson i 1909/10. Bootle-gutten gjorde 30 mål på bare 31 kamper.

Rush og Aldridge

Så må vi helt frem til 1983/84 da Ian Rush gjorde inntok tronen. Han gjorde 32 mål på 41 kamper i en sesong hvor Liverpool vant både ligaen, ligacupen og europacupen.

I 1987/88 var det så John Aldridge sin tur til å bli mestscorende på det øverste nivået i England, med 26 mål på 36 kamper. Liverpool vant ligamesterskapet, men tapte FA-cupfinalen for Wimbledon etter at Aldridge ble den første noensinne til å misbruke et straffespark i en FA-cupfinale på Wembley.

Everton med flest toppscorere

Everton er den klubben som har hatt toppscoreren i den engelske toppdivisjonen flest ganger, med 12. Deretter følger London-rivalene Arsenal og Tottenham med 11.

Sunderland har hatt toppscoreren 8 ganger, mens Derby, Aston Villa, Chelsea og Manchester United har hatt toppscoreren like mange ganger som Liverpool.

TOPPSCORER
TOPPSCORER  John Aldridge scoret på bestilling i sesongen 1987/88.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]