Kun to spillere som ikke har landskamper

Liverpools førstelagstropp er full av landslagsspillere.

21. mar 2018 kl 22.47 Arild Skjæveland

Av spillerne som er i Liverpools førstelagstropp og har spilt kamper denne sesongen, er det kun Loris Karius og Trent Alexander-Arnold som har til gode å debutere på landslaget.

Da har vi luket bort utlånsspillerne – men spillere som Divock Origi, Marko Grujic, Lazar Markovic og Daniel Sturridge har alle spilt med flagget på brystet.

Loris Karius har kun én U21-landskamp for Tyskland, men han er også bare 24 år gammel, og har en mann som Manuel Neuer foran seg i køen.

Simon Mignolet er andrekeeper bak Thibaut Courtois, men har likevel 20 kamper for Belgia. Tredjekeeper Danny Ward har fire kamper for Wales.

Klavan har spilt flest

Siden vi er ferdig med målvaktene, kan vi gå videre til forsvaret.

Ragnar Klavan er den nest eldste spilleren i Liverpools tropp, og han blir 32 år i oktober. Han er også den som har spilt desidert flest landskamper. Den estlandske landslagskapteinen har spilt hele 122 kamper og scoret tre mål for landslaget.

FÅ KAMPER:
FÅ KAMPER:  Virgil van Dijk har kun 16 kamper for Nederland.

Det er litt overraskende at Virgil van Dijk ikke har flere enn sine 16 landskamper for Nederland. Dejan Lovren har vært mye inn og ut av landslagstroppen av ulike årsaker, men har 37 kamper og 2 mål for Kroatia.

Joel Matip har spilt 27 kamper for Kamerun, og nå lagt opp på landslaget. Det førte til en konflikt som gjorde at Liverpool ikke fikk brukt sin nummer 32 under Afrikamesterskapet i 2017.

På backene

På høyreback debuterte Joe Gomez for England i høst, og har spilt to kamper. Trent Alexander-Arnold var med og trente med England denne uken. 19-åringen har to kamper for England U21. Nathaniel Clyne har spilt 14 kamper for England.

Andy Robertson har spilt 20 kamper og scoret to mål for Skottland, mens hans konkurrent Alberto Moreno har fire kamper for Spania. Den siste kom i høst, før han skadet seg og mistet plassen.

Mye erfaring på midtbanen

James Milner er Liverpools mest rutinerte midtbanemann, og stallens eldste fikk 60 landskamper og scoret ett mål for England før han la opp. Lagkaptein Jordan Henderson har spilt 36 kamper – mens Gini Wijnaldum har 45 kamper og åtte mål for Nederland.

Alex Oxlade-Chamberlain har spilt 30 kamper og scoret seks mål for Three Lions fra perioden sin i Arsenal. Nå er han tilbake i varmen. Adam Lallana er også tilbake i varmen, til tross for store skadeproblemer denne sesongen. Han har 32 kamper og tre mål, og ble kåret til årets landslagsspiller i 2016.

Emre Can har spilt 20 kamper og scoret ett mål for Tyskland – og har ofte måttet finne seg i å spille høyreback.

Salah scorer mest også på landslaget

MÅLFARLIG:
MÅLFARLIG:  Mohamed Salah scorer mye også på landslaget.

Det er kanskje ikke noen overraskelse, men Liverpools toppscorer er også den som har klart flest landslagsmål. Mohamed Salah sendte Egypt til VM med sitt straffespark i fjor. Han har nå 32 mål på sine 56 kamper for landslaget.

Roberto Firmino er garantert plass i Brasils VM-tropp, og har nå 5 mål på 18 kamper for landslaget. Sadio Mané er Senegals store stjerne, og har 14 mål på 49 kamper.

Danny Ings og Dominic Solanke har begge hver sin kamp for England, mens Ben Woodburn har seks kamper og ett (nydelig) mål for Wales.

Oppsummert er det Ragnar Klavan som har flest kamper (122), Mohamed Salah som har flest mål (32), to spillere uten A-landskamper (Loris Karius og Trent Alexander-Arnold), og to som har gitt seg på landslaget (James Milner og Joel Matip).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]