Sju strake ligamøter uten Liverpool-seier

Nordvestderbyene er ofte blitt et antiklimaks de siste sesongene.

8. mar 2018 kl 00.40 Marius Rabben

0–0, 1–1, 0–0, 0–1 er en klar motsetning til det de helrøde er kjent for, men disse tallene er faktisk Liverpools resultater mot Manchester United i Premier League under Jürgen Klopps ledelse.

I oppgjørene på Anfield har gjestene hatt en tydelig defensiv tilnærming og holdt Liverpool unna nettkjenning i alle de tre siste, mens det på Old Trafford har vært mer fartsfylt, med tre mål i snitt på de fire siste.

Fire år siden forrige borteseier

Men det er ikke en bane Liverpool trives på. Etter at to straffemål av Steven Gerrard og en scoring av Luis Suárez sørget for 3–0 der for fire år siden, har laget reist hjem med ett av ni mulige poeng og sju baklengs.

Det siste oppgjøret mellom klubbene før Klopp tok over, endte 3–1 til vertene i Salford. På Anfield i januar 2016, i tyskerens første nordvestderby, vant United etter en scoring av Wayne Rooney tolv minutter før slutt.

Forrige sesong var forventingene enorme da et målsprudlende Liverpool-lag tok imot erkerivalen, men José Mourinho stengte igjen bakover og reiste fornøyd hjem med 0–0.

Oppskriften var akkurat den samme på Anfield denne sesongen – i likhet med utfallet.

I mellomtiden var Liverpool nær full pott på Old Trafford, da James Milners straffescoring i januar i fjor sørget for borteledelse helt til Zlatan Ibrahimovic utliknet med seks minutter igjen.

Det betyr altså Klopp fortsatt jakter på sin første ligaseier mot djevlene. Milner-scoringen er den eneste Liverpool har i Premier League-sammenheng mot United siden managerbyttet.

Seiret i Europa

Denne uka er det imidlertid temmelig nøyaktig to år siden Klopps mannskap slo Louis van Gaal sitt Manchester United i Europaligaen på Anfield, før de avanserte med uavgjort på Old Trafford.

Daniel Sturridge ga vertene ledelsen på straffe, før Roberto Firmino gjorde utgangspunktet til returen glimrende med 2–0 snaut tjue minutter før slutt.

På Old Trafford var det United som tok ledelsen på straffe, men Philippe Coutinho vartet opp med et kunstverk og chippet frekt inn utlikningen rett før pause, noe som sto seg ut oppgjøret.

Nå venter igjen en tur til Old Trafford for de røde. Der har Liverpool vunnet kun fem ganger på 25 forsøk i Premier League, med 15 tap, og 16 ganger på 84 ligakamper totalt siden 1895. Halvparten av de 84 har vertene vunnet, viser oversikten til LFChistory.net.

Avspark i lørdagens oppgjør er kl. 13.30. TV 2 Sport Premium viser kampen direkte.