Trent blir det lokale ansiktet på Old Trafford

For et drøyt år siden fikk Trent Alexander-Arnold sin ilddåp borte mot Manchester United. På lørdag er han klar for en ny utfordring.

8. mar 2018 kl 12.28 Torbjørn Flatin

Han er Liverpools lokale håp, 19-årige Trent Alexander-Arnold. En spiller som drømmer om å følge i fotsporene til Steven Gerrard og spille regelmessig for de helrøde, som for 12 år siden paraderte forbi ungguttens stuevindu med Champions League trofeet.

Det er et drøyt år siden, 15.januar 2017, da Trent fikk sin debut i Premier League. Anledningen var ingen ringere enn bortekamp mot Manchester United på Old Trafford. Den da 18 år gamle scouseren gjorde en god kamp, hvor vi vurderte ham til en 7’er på vår spillerbørs med understreking at han hadde hatt god kontroll på Anthony Martial under 1-1 kampen. Det brakte minner om da Graeme Souness kastet inn ferske Rob Jones noen tiår tidligere, for å temme Ryan Giggs.

Sterk debut

Debuten i Manchester var en av to kamper som Alexander-Arnold startet i ligaen forrige sesong. Det siste året har han etablert seg i kamptroppen, og kjemper først og fremst med Joe Gomez om startplass på høyrebacken.

Det har ikke vært helt uten skjær i sjøen. Det begynte bra med hans første scoring for Liverpool i kvalifisering til gruppespillet i Champions League mot Hoffenheim. Tenåringen var imidlertid med fra start da det ble 0-5 mot Manchester City og skuffende 1-1 hjemme mot storvokste Burnley, hvor han ble «belønnet» med 3 og 4 på børsen.

Jürgen Klopp virket da å ta en avgjørelse om at mer robuste Joe Gomez (20) skulle være lagets høyreback i ligaspillet, mens Trent Alexander-Arnold skulle få spilletid i Champions League.

Har spilt i Champions League

Slik har det stort sett vært utover vinteren. Hvor den mer allsidige og mer offensivt anlagte Alexander-Arnold har vært med på Liverpools scoringsfest ute i Europa, mens den mer typiske duellspilleren og opprinnelige midtstopperen Gomez har holdt fortet i Premier League.

Arnold fikk sin andre scoring i helrødt da han avsluttet 7-0 triumfen borte mot Maribor.

Trent fant seg godt til rette i Champions League, hvor Liverpool scoret 23 mål i gruppespillet. Den beskjedne unggutten beskrev nylig hvordan han som seksåring hadde prøvd å få et glimt av sine helter da Liverpool paraderte i åpen buss etter seieren i Istanbul. Det var noe han ønsket å være med på en gang, og å etterfølge sin store helt Steven Gerrard som en lokal spiller på laget til de helrøde.

Første ligamål -
Første ligamål -  Trent jubler etter scoring mot Swansea i desember.

I god form

Nå lever han ut den drømmen. Etter å ha spilt til 5,88 i gjennomsnitt på børsen under sine ni første kamper denne sesongen, kom hans første 8’er i ligamøtet mot Brighton i desember. Ikke lenge etter kom hans første ligamål, i 5-0 seieren hjemme mot Swansea.

Med unntak av å ha vært med på den felles kollapsen mot West Bromwich i FA-Cupen, som påførte Liverpool sesongens eneste hjemmetap så langt, har Trent vist stabil form.

Det gjelder ikke minst i det siste, da han har fått muligheten som regelmessig startmann etter at Joe Gomez har slitt med en skade. På de fem kampene før returen mot Porto, spilte Alexander-Arnold hele tiden fra start og hadde et gjennomsnitt på gode 6,80 på børsen.

Har tillit

Gomez er skadefri igjen, han spilte hele kampen mot Porto på tirsdag, men vårt tips er likevel at Trent Alexander-Arnold får fornyet tillit. Det til tross for at Joe Gomez fortsatt leder den interne kampen med 18 starter i ligaen, mot 12 for Alexander-Arnold. I Europa er for øvrig tallene 6+1 mot 4+2 to, i favør av Trent, og angående mål står det 3-0 til Alexander-Arnold.

Det er de som kaller kampene mot Manchester United for et lokaloppgjør, og det er definitivt kamper mot en stor rival. I sannhet den største rivalen.

Det vil få det til å pirre litt ekstra i scouserblodet til Trent, og Jürgen Klopp vil ha stor nok tillit til ham til å la ham få ansvar på Old Trafford. Slik han gjorde det forrige sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]