Firmino møter gjerne engelsk motstand i kvarten

Fire av åtte lag er klare før trekningen neste fredag.

8. mar 2018 kl 10.08 Arild Skjæveland

Fredag 16. mars, litt over kl. 12.00 norsk tid, skal Liverpool få vite hvem de møter i kvartfinalen i Champions League.

Når de siste åtte lagene trekkes mot hverandre i Nyon i Sveits er det ikke lenger seeding eller regler om at lag fra samme liga ikke kan møtes.

Laget som trekkes først vil spille hjemme først, 3. eller 4. april – med returoppgjør 10. eller 11. april.

Firmino ønsker Premier League-motstand

Roberto Firmino møter gjerne gamle kjente fra ligaen i kvartfinalene.

– Ja, vi ønsker å bli trekt mot en engelsk klubb. Hvorfor ikke? Vi har vist i de siste sesongene at vi kan slå alle de engelske klubbene. Vi har bra statistikk mot dem, sier brasilianeren til Liverpool Echo.

– Vi føler at vi har spilt bra mot topplagene i England, og er ikke redd for noen før trekningen. Vi er ikke bekymret for hvem vi får. Et topplag fra Spania? Vi er ikke redd. Jeg tror ikke vi har noe å frykte nå, sier han.

– Er du i trekningen kan du ikke frykte noen. Vi føler at vi kan slå hvem som helst når vi har dagen. Jeg tror vi er et lag som vil skape problemer for andre. Vi er et bra lag, og kan spille mot de store spanske lagene og føle at vi matcher dem. Du må spille mot de store.

Fire lag er klare

Liverpool, Real Madrid, Juventus og Manchester City er de fire første lagene som har sikret seg plass i kvartfinalen.

Neste uke spilles de siste fire 8. delsfinalene: Roma - Shakhtar Donetsk (1-2 fra første oppgjør), Manchester United - Sevilla (0-0 fra første oppgjør), Besiktas - Bayern München (0-5 fra første oppgjør) og Barcelona - Chelsea (1-1 fra første oppgjør).

Roberto Firmino scoret ett mål i Champions League-kvalifiseringen, og har scoret sju mål i selve turneringen. Bare Cristiano Ronaldo har scoret flere, med sine 12. De andre spillerne som står på sju – Harry Kane og Edinson Cavani, er begge utslått. Sadio Mané og Mohamed Salah har begge scoret seks mål hver.

Landslaget kan vente

Senere denne måneden skal Firmino på landslagsoppdrag, og spille treningskamper i Europa mot Russland og Tyskland. Der ser han igjen sin tidligere lagkamerat Philippe Coutinho.

– Det blir fint å se ham, men jeg konsentrer meg på hva jeg ønsker å oppnå med Liverpool, sier «Bobby».

Landslagssjef Tite har allerede lovet Firmino og 14 andre spillere en plass i troppen i Russland.

– Det var fint det Tite sa. Jeg ønsker å være del av det, og er glad for å være med i troppen – men det er langt unna. Sesongen her ikke over. Jeg har mine mål med Liverpool, og ønsker å konsentrere meg om det. Dersom jeg kan få det til, så vil det være viktig for min posisjon på landslaget. Det er fortsatt mye å spille for. Vi er i Champions League, og vi mener at vi fortjener å være der.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]