Slik ser innspurten ut

Vi nærmer oss sesongens klimaks i Premier League. Liverpool har bare fire kamper igjen å spille. Konkurrentene om Champions League-plassene har fem igjen.

17. apr 2018 kl 19.54 Einar Kvande

Dette er det gjenstående kamp-programmet for lagene som kjemper om plass i gruppespillet i neste års Champions League:

Manchester United - 71 poeng

Bournemouth (B) - 18. april
Arsenal (H) - 29. april
Brighton (B) - 4. mai
West Ham (B) - 10. mai
Watford (H) - 13. mai

Liverpool - 70 poeng

West Bromwich (B) - 21. april
Stoke (H) - 28. april
Chelsea (B) - 6. mai
Brighton (H) - 13. mai

Tottenham - 67 poeng

Brighton (B) - 17. april
Watford (H) - 30. april
West Bromwich (B) - 5. mai
Newcastle (H) - 9. mai
Leicester (H) - 13. mai

Chelsea - 60 poeng

Burnley (B) - 19. april
Swansea (B) - 28. april
Liverpool (H) - 6. mai
Huddersfield (H) - 9. mai
Newcastle (B) - 13. mai

Viktige kamper denne uken

Allerede klokken 20.45 i kveld spilles det en viktig kamp sett med Liverpool-øyne, når Tottenham gjester Brighton. Dersom vertene klarer poeng i den kampen, er Liverpool plutselig foran Spurs når fire serierunder gjenstår av 2017/18-sesongen. Faktisk kommer det interessante kamper for topp fire-striden på rad og rekke denne uken. I morgen er det Manchester United som gjester Bournemouth, mens Chelsea skal bryne seg på Burnley på Turf Moor torsdag kveld. Liverpool-fansens våte drøm er selvsagt tre strake hjemmeseiere til verter som alle har navn som starter på B. Da hadde mye vært gjort!

Vinner Liverpool sine to neste kamper, mot West Bromwich på The Hawthorns på lørdag og hjemme mot Stoke neste helg, blir utfallet av denne ukens kamper uansett relativt uinteressant, for da gjør de røde jobben selv og er garantert en plass i gruppespillet i Champions League neste år. Da kan nemlig Chelsea ikke ta igjen Liverpool uansett hva de finner på.

Anfield-klubben kan faktisk tillate seg å tape tre av sine fire siste kamper, og likevel kvalifisere seg til Champions League, dersom de slår Chelsea på Stamford Bridge.

Chelsea har også vriene bortekamper mot Swansea og Newcastle igjen.

Brighton vil ha en finger med i spillet

Tottenham er kanskje den av klubbene i kampen om topp fire som har det på papiret enkleste programmet igjen. De skal forøvrig møte to av de samme lagene som Liverpool møter i sesonginnspurten.

Brighton blir en nøkkelklubb i innspurten, da de skal opp mot tre av de fire som kjemper om Champions League-deltakelse. Kun Chelsea slipper å møte Brighton. Tre andre klubber med nøkkelroller blir West Bromwich, Newcastle og Watford, som alle møter to av de nevne klubbene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]