Holdes den gode hjemmestatistikken ved like?

Stoke mistrives vanligvis foran The Kop, men har en manager som aldri har tapt på Anfield.

28. apr 2018 kl 00.43 Marius Rabben

Liverpool har nemlig ikke tapt noen av de 54 siste ligakampene mot Stoke på Anfield. Det er den lengste ubeseirede hjemmerekken i toppdivisjonens historie, ifølge tall fra Opta.

Faktisk har Stoke bare vunnet fire ganger på 70 turer til Liverpools stadion, alle turneringer inkludert. Sist var med 1–0 i ligacupens semifinale i januar 2016, da de røde riktignok vant på straffer etter å tidligere ha vunnet med samme resultat borte.

De tre øvrige Stoke-seirene på Anfield fant sted på 1950-tallet.

Fem på rad

Etter det grufulle 1–6-tapet i Stoke på avslutningsdagen av 2014/2015-sesongen, i Steven Gerrards siste Liverpool-kamp, har Liverpool vunnet alle de påfølgende fem ligamøtene med pottemakerne.

Dermed har Jürgen Klopp vunnet alle sine ligakamper mot laget fra North Staffordshire.

Forrige sesong vant de helrøde 4–1 i hjemmekampen mot Stoke, selv om Jon Walters ga gjestene ledelsen. Adam Lallana utliknet, og rett før pause satte Roberto Firmino inn ledermålet. Giannelli Imbula Wanga ble presset til å sette ballen i eget nett før timen, mens Daniel Sturridge fastsatte sluttresultatet.

Så langt denne sesongen er Stoke laget med flest baklengsmål (65) i Premier League, mens Liverpool har nest flest scoringer (80) riktig vei, kun bak ligamester Manchester City (98).

Det er ingen lag som har sluppet inn mål først i ligakampene flere ganger enn Stoke, som har gjort det i 21 ganger. I motsatt ende er det igjen kun City (28) som har scoret åpningsmålet i en kamp flere ganger enn de røde (24).

Lambert uten Anfield-tap

Lørdagens gjester har ikke vunnet på sine tolv siste bortekamper i Premier League, med fem uavgjort og sju tap, noe som foreløpig er den lengste rekka i divisjonen. Det er også Stokes lengste rekke av den sorten siden de hadde 13 strake bortekamper uten full pott i begynnelsen av 2014.

Mer optimistisk sett for laget på 19. plass er det at Paul Lambert, som tok over som manager i januar, aldri har tapt på Anfield, med knallsterke tre seire og to uavgjort på fem forsøk.

Sist han var på Anfield-besøk, i januar i fjor, vant han 2–1 med Wolverhampton i FA-cupen. Lambert ledet Aston Villa sist han besøkte de røde i Premier League-sammenheng, tilbake i 2014, og da fikk han med seg 1–0.

Liverpool vant 3–0 på bet365 Stadium i november i det første møtet mellom lagene denne sesongen. Den gang åpnet Sadio Mané festen i 1. omgang, før innbytter Mohamed Salah noterte seg for to i 2. omgang.

Avspark i dagens ligakamp på Anfield er kl. 13.30. Kampen sendes direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]