Champions League-finalen: – Sist ble det hvite flagget heist før avspark

Forrige møte med Real Madrid viser med all tydelighet hvor langt laget er kommet siden den gang.

3. mai 2018 kl 14.23 Arve Vassbotten

Da Liverpool spilte i Champions League høsten 2014, var også Real Madrid motstander for de røde, men da i gruppespillet.

Hjemme på Anfield ble det totalt slakt med 0-3-tap. Det var Liverpools største hjemmetap gjennom tidene i Europa, etter at Benzema scoret to og Ronaldo ett. Men vel så pinlig var kanskje det som skjedde da 79 283 tilskuere ventet på Santiago Bernabeu. Ikke på grunn av resultatet, men på grunn av lagoppstillingen.

De beste på benken

Den 4. november klokka 20.45 sto Simon Mignolet i mål, forsvaret bestod av Javier Manquillo, Martin Skrtel, Kolo Toure og Alberto Moreno. Lucas Leiva, Emre Can og Joe Allen spilte på midtbanen, og Lazar Markovic, Adam Lallana og Fabio Borini utgjorde Liverpools mest offensive krefter.

På benken hadde Brendan Rodgers plassert Brad Jones og Glen Johnson, sammen med Mario Balotelli, Raheem Sterling, Jordan Henderson og en tydelig misfornøyd Steven Gerrard. Det til tross for at Liverpools håp om å ta seg videre fra gruppespillet levde godt.

2014-LAGET:
2014-LAGET:  Noen er fortsatt i Liverpool, men flesteparten er byttet ut fra mannskapet som startet mot Real Madrid.

«Da Liverpool sist møtte Real Madrid for fire år siden, hevet de det hvite flagget før ballen var sparket. Det var et mindreverdighetskompleks», skriver James Pearce i Liverpool Echo, når han tenker tilbake på den dagen.

Nytt lag - ny tro

KOM INN:
KOM INN:  Steven Gerrard kom inn for Lucas etter 69 minutter.

Brendan Rodgers byttet inn Steven Gerrard, Raheem Sterling og Philippe Coutinho i andre omgang med et håp om å utlikne, men Real Madrid vant også den kampen. Det endte med «bare» 1-0, til tross for et b-preget mannskap.

NETTSUS:
NETTSUS:   Benzema scoret det avgjørende målet i bortekampen.

Etter uavgjort mot Ludogoret i Sofia og Basel, var Champions League-eventyret ute for Liverpool før nyttår.

ET GANSKE ANNET LAG:
ET GANSKE ANNET LAG:  Mannskapet som startet onsdagens semifinale er av en ganske annen kvalitet enn spillerne Brendan Rodgers hadde tilgjengelig i sitt møte med Real Madrid.

Siden den gang har det skjedd enormt mye i Liverpool. Bare fem spillere er igjen i klubben av de som var i troppen, i tillegg til Lazar Markovic, som er på utlån.

Startelleveren så langt bedre ut i semifinalen mot Roma med:Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Henderson, Milner, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané. Men benken var nok bedre i november 2014 ...

«Kopites vil reise med genuin tro på at etter noen bom de siste årene, vil det ende godt denne gangen», mener Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]