Klopps «keeper-gærning» har sørget for at Liverpool er i trygge hender

Achterberg har stilnet kritikerne ved sitt gode arbeid med målvaktene.

20. okt 2019 kl 06.31 Jens Hapnes Rege

Etter å ha tilbrakt en stor del av karrieren i Tranmere Rovers, tok Achterberg den korte turen over Mersey til Liverpool i 2009.

Nederlenderen begynte på akademiet, men ble etterhvert forfremmet til førstelaget.

Benitez, Hodgson, Dalglish og Rodgers har alle fått sparken under keepertrenerens tid i Liverpool, men 48-åringen har blitt med videre under alle de nye managerne.

At nederlenderen, som av Klopp beskrives som en «keeper-gærning», er den i trenerteamet med flest år I Liverpool sier mye om hans dyktighet i sitt felt.

TROFAST TJENER:
TROFAST TJENER:  Achterberg (i midten), her under Dalglishs periode i klubben, har stått støtt i Liverpools trenerteam.

Kritiske røster

Spesielt i tiden da Klopp slet med å bestemme hvem av Karius og Mignolet som skulle være førstevalget i mål ble Achterbergs arbeid kritisert, og det var flere som mente at keepertreneren var årsaken til at de to tabbeutsatte målvaktene ikke forbedret seg.

Klopp var hele tiden tydelig på at den tidligere Tranmere-Rovers-keeperen ikke skulle noen steder ettersom han var en av de dyktigste i verden.

Kritikerne stilnet

Alissons signering i sommeren 2018 for 66,8 millioner pund ble en umiddelbar suksess.

Allikevel var det lite ros å spore til keepertrener Achterberg, som både spilte en viktig rolle i valget av den brasilianske keeperen og forberedte sisteskansen til Premier League-spill i pre-season.

SMART SIGNERING:
SMART SIGNERING:  Signeringen av Adrian kan vise seg å bli veldig viktig.

Da det i sommer ble kjent at Mignolet skulle forlate Liverpool etter seks år i klubben var nederlenderen sentral i at Adrián ble hentet.

Achterberg, som har en database med keepere som er alt fra 14 til 40 år, endte til slutt opp med en aktuell gruppe målvakter. Der ble navn som Southamptons Alex McCarthy og tidligere Liverpool-keeper Pepe Reina nevnt.

Da det ble bestemt at kontraktsløse Adrián skulle kontaktes ble igjen nederlenderens kontaktnettverk en nøkkel.

48-åringen fikk, ifølge James Pearce i The Athletic, gode skussmål om den tidligere West Ham-keeperen fra tidligere West Ham keepertrenere i Chris Woods og Martyn Margetson.

I tillegg kontaktet han tidligere lagkamerat i Tranmere Rovers og nåværende venstreback for West Ham Aaron Cresswell, som ga sin mening om Adrián i tillegg til å skaffe nummeret til den spanske sisteskansen.

Turbulent sesonginnledning

Da Alisson Becker måtte ut med en alvorlig leggskade i sesongens første kamp mot Norwich var det mange som mente at Liverpools tittelhåp allerede var i fare.

Adriáns heroiske innsats i Super Cup-finalen ble fulgt opp av en brøler mot Southampton og man så tydelig i etterkant at spillerne verget seg mot å spille ballen tilbake til sisteskansen.

Da de andre spillerne dro for å spille landskamper eller fikk fri fra trening ble 32-åringen igjen på Melwood for å gjennomføre et skreddersydd program fra Achterberg, som var fokusert på å forbedre keeperens ballbehandling.

Siden den gang har Adrián vært sikker med ballen i beina og lagkameratene stoler i mye større grad på reservekeeperen.

Før det vanskelige borteoppgjøret mot Burnley benyttet Achterberg seg av rugbyutstyr til å forbedre målvakten til oppgjøret. Det endte med hans første rene bur for sesongen.

Den nederlandske keepertreneren har direkte forbedret Adriáns spill ved skreddersydd trening på utfordrende områder.

INNOVATIV TRENER:
INNOVATIV TRENER:  Achterberg benytter innovative og skreddersydde treningsmetoder for å utvikle målvaktene.

Kellehers imponerende utvikling

Da Adrián fikk velfortjent hvile i ligacupen fikk mange øynene opp for irske Caoimhin Kelleher i hans debut mot MK Dons.

Unggutten har trent med førstelaget siden fjorårssesongen og har hatt en vanvittig utvikling av å trene med Alisson under Achterberg.

Den irske sistekansen, som tidligere har vært svak i feltarbeidet og vært utsatt for tabber, gjorde ingen store feil mot MK Dons, og hadde noen spektakulære redninger.

I gode hender

Achterberg fortjener skryt for arbeidet han har gjort med Adrián og Kelleher, men skal nok også ha en stor del av æren for at Alisson Becker nå av de fleste regnes som verdens beste keeper.

Uansett hvem som vokter buret på søndag er vi i trygge hender.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]