Derfor starter ikke Oxlade-Chamberlain

Klopp stiller høye krav til engelskmannen.

Anfield ga Alex Oxlade-Chamberlain en varm velkomst på Anfield i april - hans første minutter siden den alvorlige kneskaden.

Etter det måtte midtbanespilleren vente helt til august før han fikk sin første startplass etter skadeoppholdet.

Kalenderen viser nå sent november, men likevel er det en sjeldenhet at Oxlade-Chamberlain står oppført i startelleveren til Klopp - sett bort ifra ligacup og kamper hvor Liverpool rullerer kraftig på laget.

«The Ox» har ikke startet en ligakamp siden seieren over Newcastle i september - en av to startplasser i Premier League denne sesongen.

Hvorfor har det seg slik? Den engelske landslagsspilleren var en viktig bidragsyter før tiden på sidelinjen. James Pearce, i The Athletic, har sett på de ulike årsakene.

Begrenset med muligheter

Det er begrenset med plass i et Liverpool-lag i toppform. Frontrioen starter, hvis de er friske, og Fabinho har gjort midtbaneankeret til sitt eget.

I realiteten er det kun to plasser Oxlade-Chamberlain kan trenge seg inn på - til tross for at den tidligere Arsenal-spilleren kan bekle både en midtbane- og kantrolle.

Liverpool satser alt på ligaen i år, det er ikke noe vits å legge skjul på det.

Det betyr at hver eneste ligakamp er enormt viktig, og Klopp har fått en vane å gå til spillere som han stoler 100 prosent på.

Mot Manchester City tok Gini Wijnaldum og Jordan Henderson plass på indreløperposisjonene, og de to, sammen med Fabinho, var kanskje hovedgrunnen til at Manchester City gikk slukøret av Anfield-matta.

Med sin løpskraft og duellstyrke, utkjempet de de lyseblå og skapte rom for Liverpools mer kreative spillere.

Det fysiske

Med andre ord, Oxlade-Chamberlain startet ikke på grunn av taktiske grunner - men det fysiske spiller også en rolle, tror Pearce.

En kilde sier til The Athletic:

«Når en spiller er ute med en alvorlig skade i ett år, betyr det som regel at det vil ta like lang tid å bli hundre prosent etter at man er skadefri»

Etter Chamberlains to mål borte mot Genk, hadde Klopp følgende dom:

– Ox sin prestasjon var akkurat lik prestasjonen til laget: målene var bra, men alt det andre kunne vært bedre.

Pepijn Lijnders, Liverpools assisterende manager, har sagt dette om situasjonen til engelskmannen:

– Vi har sett glimt av hva Oxlade-Chamberlain tilbyr til dette laget, men det handler om kontinuitet etter en slik skade. Nå handler det om å gjøre det i 90 minutter, så i 90 minutter, og fortsette slik.

Klopp setter store krav når det gjelder press-spillet, og det er the Ox fullt klar over.

– For å komme inn på dette laget, må du presse på en viss måte med intensitet. Hvis du ikke gjøre det så vil du slite med å spille regelmessig. Jeg vil kjempe for å komme dit, sier han.

Nok av kreativitet

Med fronttreeren og backene, har Liverpool mye kreativitet i laget, og trenger dermed andre kvaliteter i trioen på den sentrale midtbanen.

Men man kan se en gradvis utvikling hos Ox etter skaden, og han spiser flere og flere minutter av sine lagkamerater.

Og 26-åringen er i form, Oxlade-Chamberlain har levert fem mål på sine seks siste opptredener for klubb og landslag.

Liverpool flyter på tabelltopp, og har nok et angrepsvåpen som sakte men sikkert spiller seg inn i planene til Klopp.