Klopps briljante sjakktrekk

Liverpools manager hadde det perfekte mottrekket til Manchester Citys høye press.

Manchester City gikk ut i et høyt press på Anfield, og de lyseblå så ut som det farligste laget i åpningsminuttene.

Virgil van Dijk virket ukonsentrert i en duell med Kevin de Bruyne, City plukket opp ballen i farlig område og stormet mot Liverpools mål. Hjemmelaget fikk ryddet unna, og gjorde sitt første av mange helhjertede kontringsforsøk for kvelden.

Det endte med en klarering fra gjestene, som Fabinho plukket opp i returrommet. Først en galant berøring, før brasilianeren ikke lot seg be to ganger og hamret ballen i nettet.

Klopp avslørte også i intervju etter kamp at spillerne hadde blitt oppfordret til å skyte mer fra langt hold. Det at Fabinho var mannen som skulle overliste Citys sisteskanse, var kanskje noe overraskende.

Et mål som er beskrivende for hvordan kampen utspilte seg.

Angrepsrekkene

– Det handler om hvem som håndterer angrepstrioen til det andre laget på best mulig måte, sa Sir Kenny Dalglish i TV 2s studio før kamp.

Manchester City styrte mye av spillet, og de var gode til akkurat det, men når sjansen bød seg, tok Liverpool muligheten med begge hender og angrep Pep Guardiolas mannskap med intense kontringsforsøk.

Når er Liverpools frontrio mest komfortable? Jo, når det går raskt i lengderetning. Klopp brukte styrkene til løperekken sin i front. I tillegg har Manchester City sett ustabile ut i de bakre rekkene den siste tiden, og med Ederson og Aymeric Laporte ute med skade, var det naturlig å angripe City der de er svakest.

Mål nummer to kom også ved å utnytte svakhetene til de regjerende mesterne. Mohamed Salah løp seg fri fra Angelino, Citys tredjevalg på venstrebacken, og styrte inn 2-0 med hodet. Nok en gang utnyttet hjemmelaget de svake leddene til gjestene.

PERFEKSJON:
PERFEKSJON:  Salah var i enden av et perfekt utført kontringsangrep.

Sjakktrekk

Liverpool lagde i overkant mange frispark imot på egen banehalvdel, og City var farlig frempå ved flere anledninger. Gjestene flyttet laget høyt, som igjen skapte kontringsrom for Liverpool. Kan det ha vært en risikofylt plan som Klopp hadde tenkt ut?

Før kampen var det forholdsvis klart at City stilte uten både Aymeric Laporte og Nicolas Otamendi - trolig de beste hodespillerne til laget fra Manchester. Mulig frisparkene ble laget fordi City-spillerne var gode, men Klopp hadde i alle fall et mottrekk.

– Dødballene var et sjakktrekk i kampen. Med dødballer kan det bli kontringer. Det ble et slags mottrekk på Citys høye press og dødballer høyt i banen, sa Brede Hangeland etter kampen.

King Kenny hadde, ikke overraskende, nok et treffende sitat før kampen.

– Liverpool har startet en trend med å slippe inn minst ett mål, men hva gjør vel det når vi har den angrepsrekka.