Lee Wingate fra podcasten «The Other Bundesliga»:– Når du først ser hvor lav utkjøpsklausulen er, så ser det kriminelt ut!

Liverpool er i ferd med å sikre seg en av de beste spillerne i Østerrike. Vi har tatt en prat med en som ser ham regelmessig.

14. des 2019 kl 10.29Arild Skjævelandaskjaeveland

Torsdag kom meldingen om at Liverpool er i ferd med å sikre seg Takumi Minamino. Japaneren imponerte voldsomt i to kamper mot de helrøde i høstens Champions League.

Det hevdes at en avtale allerede er i boks, og at 24-åringen blir Liverpool-spiller når overgangsvinduet åpner 1. januar. Det for en så lav sum som 7,25 millioner pund.

Vi har snakket med Lee Wingate, som står bak podcasten «The Other Bundesliga».Podcasten tar for seg østerriksk fotball. Wingate har sett Minamino mye, og vi må spørre ham om den lave utkjøpsklausulen.

– Når du først ser utkjøpsklausulen, så ser det kriminelt ut. Det er veldig lavt ut, men dersom du ser på det mer i detalj, så gir det litt mer mening. For det første kjøpte de ham fra Cerezo Osaka for 800.000 euro. Dersom de selger ham for den summen da vil de fortsatt gå 900 prosent i overskudd, sier Wingate til liverpool.no.

– Det er ikke så verst. Summene er rett og slett bare lavere i Østerrike, der selv de beste spillerne sjelden selges for mer enn 20 millioner euro. Han er ikke den eneste Salzburg-spilleren som er rapportert å ha en utkjøpsklausul. Det spekuleres også i at Erling Braut Haaland har en på ca 20 millioner euro.

– En kan trygt si at Salzburg ikke forventet at spillerne deres skulle ta Europa med storm på den måten som de har denne sesongen, så interessen er større enn de ville forventet. Som journalist som dekker østerriksk fotball, er timingen litt skuffende for meg. Jeg tror Salzburg kunne hatt en god sjanse i Europa League dersom de kunne beholdt spillerne sine frem til sommeren - men dersom de beste angriperne forsvinner midtveis, kan jeg ikke se at det skal kunne skje.

SCORET:
SCORET:  Minamino scoret på Anfield da Liverpool slo RB Salzburg 4-3.

Veldig allsidig som spiller

Minamino skal ha vært ønsket i en rekke storklubber, deriblant Manchester United, Marseille og Bayern München. Ifølge podcastprogramlederen som har vært innom store podcaster som The Totally Football Show denne høsten, er Minamino svært høyt verdsatt i Østerrike.

– Han er satt veldig stor pris på. Han er en spiller som er mentalt sterk, ydmyk, jobber alltid tilbake for å hjelpe forsvaret, har et strålende overblikk, er meget hurtig, og kan spille i alle posisjonene i angrep. Tallene hans er strålende også. 64 mål og 44 målgivende på under 200 kamper i alle turneringer etter at han kom til RB Salzburg.

– Denne sesongen har han stort sett spilt på kanten i Jesse Marsch sitt 4-2-2-2 system, men forrige sesong under Marco Rose spilte han ofte øverst i en diamant på midtbanen. Det at han er så allsidig er en av flere grunner til at han er så høyt verdsatt i Østerrike. Det er ingen overraskelse at utenlandske klubber er interessert i ham, men jeg tror ikke noen forventer at Liverpool skulle være det før årets Champions League-sesong, sier han.

Vi spør hvor han ser for seg at Minamino kommer til å spille i Liverpool-laget.

– Allsidigheten gjør at han kan spille i flere roller, men jeg vil tippe at han brukes som backup for Sadio Mané og Mohamed Salah på kantene i angrep. Etter min mening er han en oppgradering fra de spillerne Liverpool har i bakhånd, som Xherdan Shaqiri. Han kan brukes i en dypere rolle også. Philippe Coutinho var en veldig offensiv spiller, men ble brukt i en trio på midtbanen for Liverpool.

GODT LIKT:
GODT LIKT:  Takumi Minamino blir beskrevet som en ydmyk og godt likt spiller i garderoben.

– Men han må være spektakulær for å ta over plassene til Salah og Mané, som er to av de beste vingene i verden for øyeblikket, men jeg vil ikke forvente at han klager dersom han ikke får starte. Det skjedde flere ganger i Salzburg forrige sesong, og han bare aksepterte det. Han er en lagspiller, sier han.

Snakker språket

Minamino kom til Europa i januar 2015. Ifølge Wingate snakker han tre språk - deriblant engelsk.

– Han er veldig populær i Salzburg-garderoben, både på grunn av prestasjonene sine på banen, men også fordi han er så ydmyk. Ifølge kilder i Østerrike snakker han fire språk, der tre av dem skal være japansk, tysk og engelsk. Det sier mye om evnene hans til å kommunisere og integreres, noe som alltid er en bekymring når en henter inn spillere fra utlandet.

– Ifølge en strålende artikkel i The Independent beskrives han som moderat, varm og engasjert. Vi vet alle hvordan han er på banen, men alt utenfor banen er oppmuntrende også.

– Det ble rapportert at han hadde hjemlengsel da han først kom til Salzburg, og at han ikke var helt inne på førstelaget før denne sesongen. Da spillere som Dabbur, Wolf og Schlager forlot Salzburg etter forrige sesong, hadde vi aldri trodd at Minamino, Hwang og Haaland skulle være kjernen av angrepet vårt bare noen måneder etter - men nå er det umulig å se for seg Salzburg uten dem.

– Minamino har virkelig blomstret under Jesse Marsch, som helt klart har troen på ham. Marco Rose hadde også troen, men Minamino måtte ofte starte på benken. Denne sesongen kan du se hvor viktig han er fra laget. Minamino startet alle seks Champions League-kampene, og 11 av 14 i Bundesliga. Han vil bli et stort savn!

Vi har også intervjuet en J.League-ekspert om Takumi Minamino. Den artikkelen kommer senere i helgen.

PODCAST:
PODCAST:  Vi snakket med Lee Wingate fra podcasten The Other Bundesliga.