Tilbake til Wanda Metropolitano

Første offisielle møte med Atletico Madrid på ti år. Datoene er klare.

Liverpool skal møte Atletico Madrid i 8. delsfinalen i Champions League. Den første kampen skal spilles på Wanda Metropolitano tirsdag 18. februar, med retur på Anfield onsdag 11. mars. Datoene er nå også bekreftet av klubbene.

Liverpoolsupportere får altså gleden av å returnere til Madrid og et stadion de har veldig gode minner fra, etter at Jordan Henderson kunne løfte Champions League-troféet der i juni.

Fordi de helrøde var gruppevinnere, får de fordelen med å avslutte på hjemmebane.

Lenge siden forrige møte

Når lagene møtes i februar og mars, vil det nesten være ti år siden forrige offisielle møte. De to lagene har faktisk kun møttes i offisiell sammenheng ved to anledninger.

Første gang var i gruppespillet til Champions League i 2008/09-sesongen. Da endte det 1-1 både på deres gamle hjemmebane Vicente Calderon, og 1-1 på Anfield.

I 2010 gikk Liverpool til semifinale i Europa League under Rafael Benítez. Atletico vant den første kampen 1-0 i Spania, mens Liverpool vant 1-0 på Anfield.

Kampen gikk til ekstraomganger, der Yossi Benayoun scoret først. Dessverre scoret Diego Forlán også, og sendte Atletico til finalen på bortemålsregelen. Den vant de 2-1 over Fulham. Det at Fulham gikk hele veien til finalen, gjorde at Roy Hodgson fikk jobben som Liverpool-sjef sommeren etter…

– Best i Europa

I 2017 deltok både Liverpool og Atletico Madrid i Audi Cup i München. Da endte det 1-1, og Atletico vant 5-4 på straffer.

Liverpool har faktisk ikke møtt Madrid-klubbens velkjente manager Diego Simeone i en gjeldende kamp så langt. Jürgen Klopp og argentinske Simeone står for en ganske ulik fotballfilosofi, så det kan bli interessante møter taktisk.Det blir neppe en motstander der en får sjanser til å kontre så ofte.

Atletico-direktør Clemente Villaverde uttalte seg umiddelbart etter trekningen i Nyon.

– Liverpool er det beste laget i Europa, var hans kommentar ifølge AFP.