Klopp har ennå ikke funnet United-koden

Det skiller 27 poeng mellom lagene, men de røde djevlene har likevel vist seg å være et vanskelig hinder for den tyske manageren.

Jürgen Klopp og Liverpool dundrer videre i ligaen, sist med seier mot Tottenham. De røde overvant José Mourinhos mannskap og er fremdeles ubeseiret i ligaen. Ligalederen har kun avgitt poeng i én ligakamp denne sesongen, mot Mourinhos tidligere klubb: Manchester United. På søndag møtes lagene til sesongens andre duell.  

Selv om Liverpools luke ned til de røde djevlene har vært forholdsvis stor den siste tiden, så er det likevel et lag som skaper vanskeligheter for Anfield-klubbens tyske manager.

Klopp ble ansatt i klubben den 8. oktober 2015, og har møtt rivalen ti ganger siden den gang - i alle turneringer. På den perioden har det vært tre managere i sjefsstolen på Old Trafford; Louis van Gaal, José Mourinho og nå Ole Gunnar Solskjær.

Svak statistikk

Og den ovennevnte trioen har bydd på utfordringer for Liverpool-manageren. På ti kamper har det kun blitt to seire, og hele seks uavgjorte og to tap. En gjennomgående faktor er at oppgjørene som regel er forholdsvis målfattige. Hjemmeseieren i desember 2018 (3-1) hjelper litt på statistikken, men fjerner man den kampen har Klopps mannskap kun maktet å score seks ganger over ni kamper.

Det startet med Van Gaal, og den rutinerte manageren tok laget sitt til en 1-0 seier på Anfield. Wayne Rooneys scoring var nok til å ta alle tre poengene i Klopps første møte med Manchester United. Deretter fulgte det dobbeltoppgjør i Europa League, der Liverpool tok seg videre etter 2-0 hjemme og 1-1 på Old Trafford.

Mourinho var, og er, kjent for å parkere bussen, og det var noe han mestret utmerket mot Liverpool. Portugiserens lag lå lavt og frustrerte et Liverpool-lag som hadde overlegent høyest ballbesittelse. 0-0, 1-1 og 1-2-tap var fasit på de tre første møtene mellom Klopp og Mourinho (som United-manager). Klopp tok dog siste stikk med den nevnte 3-1-seieren, før Mourinho etter hvert forsvant ut portene på Old Trafford.

Solskjær trives mot god motstand

Inn har en nordmann kommet, og Solskjærs United trives særdeles godt mot topplagene. Den norske manageren har over to oppgjør holdt Liverpool til uavgjort begge gangene. 0-0 på Old Trafford i siste halvdel av 2018/2019-sesongen og 1-1 på samme bane tidligere denne sesongen.

Under Solskjærs ledelse gir også de røde djevlene bort få poeng mot de såkalte topp seks-lagene. På seks toppkamper har United kun tapt én - for to runder siden mot Arsenal. Chelsea, Tottenham og Manchester City har blitt overvunnet, mens de har spilt uavgjort mot Liverpool og Arsenal (møttes to ganger allerede), samt ble Leicester slått 1-0 på hjemmebane.

Liverpools rival har en spillertropp som passer utmerket for kontringsfotball, noe som trolig vil passe passe søndagens kampbilde godt. Selv om poengdifferansen er hele 27 poeng så vet den tyske manageren at Manchester United ikke er noen enkel oppgave.

– Alle vet hvor viktig kampen mot United er, og vi vet hva alle forventer av oss i den kampen. Det vil bli en stor test, men vi skal forsøke å være klare, er Klopps analyse før søndagens kamp.

Kilder: LFC History