Premier League-klubbene var verst av alle til å holde på ballen etter innkast. Liverpool er nå nest best i Europa

Thomas Grønnemark skal ha mye av æren.

Liverpool ansatte innkasttrener Thomas Grønnemark sommeren 2018. Det var en avgjørelse som ble både hyllet og latterliggjort av fotballeksperter og supportere.

Etter at de helrøde har scoret to mål som følge av innkast den siste måneden, borte mot Tottenham og Wolverhampton, har innkastene og den danske spesialisten igjen kommet i fokus.

Den siste som ikke ville høre snakk om at Grønnemark hadde hatt noen effekt, var tidligere Liverpool-back Steve Nicol. Se diskusjonen med Julien Laurens fra forrige uke i ESPN-studio under.

Var av de svakeste

Ifølge en dokumentar fra Tifo Football er Premier League den av de store europeiske ligaene, der lagene er dårligst på å beholde ballen etter innkast. Kun 48,6 prosent av innkast betyr at man beholder ballen. Se den ti minutter lange dokumentaren under.

Joel Rabinowitz i Liverpool.com skriver at Liverpool i 2017/18-sesongen, den siste før dansken fikk jobben, kun klarte å beholde ballen i 45,5 prosent av tilfellene. Det gjorde laget til det tredje svakeste i hele ligaen.

Det har en fått orden på.

Best i klassen

Ikke bare kaster Liverpool-spillerne nå mye lenger enn de gjorde før, men laget beholder også ballen langt oftere. 

Nå beholder Jürgen Klopps gutter ballen etter 68,4 prosent av innkastene. Det er nest best i Europa, ifølge Liverpool.com.

Best av alle? Midtjylland, en annen klubb Grønnemark jobber for.