Dette skriver avisene:«Han har forstått hva som skal til for å være en Liverpool-spiller så kjapt at han allerede putter press på noen av de mer etablerte navnene i laget»

Dette skriver avisene etter at Liverpool slo danske Midtjylland 2-0 i en historisk men frustrerende kamp på Anfield.

To mål fra Diogo Jota og Mohamed Salah var det som skulle til for å ta Liverpool til toppen av Champions League-gruppa men det var ikke gratis.

«Måtte betale dyrt»

«Liverpool har nådd toppen av Champions League-gruppa og delt førsteplass på Premier League på tre kamper uten hjørnebrikken i forsvaret men Jürgen Klopp måtte betale dyrt for seier over Midtjylland», skriver Andy Hunter i The Guardian.

«Fabinho, som har flyttet ned som midtstopper etter Virgil van Dijks skade, slutter seg til Nederlands kaptein på sidelinjen med en muskelskade.»

Det var noen høydepunkter på Anfield tirsdag kveld.

«Diogo Jota scoret det 10 000. målet i Liverpools historie, Trent Alexander-Arnold skapte Jotas åpningsmål og Mohamed Salahs straffespark etter 90 minutter i en tøff oppvisning og unge Rhys Williams hadde sin andre Champions League-opptreden som Fabinhos erstatning», oppsummerer Hunter.

10 000: Diogo Jota skrev seg inn i historiebøkene tirsdag kveld.

10 000: Diogo Jota skrev seg inn i historiebøkene tirsdag kveld.

Kampen mot Midtjylland var første gang Klopp hvilte sine «tre på topp» fra start i en Champions League-kamp.

«Synet av Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino på innbytterbenken kan ha blitt mottatt som en oppmuntring eller fornærmelse av danskene men det var ikke Klopp sitt problem. Han har muligheten til å rullere i angrep, spesielt med Jotas imponerende start på Anfield-karrieren, og behovet for å fordele arbeidsoppgavene i denne komprimerte og intense sesongen.»

«Liverpool kontrollerte fra start i andre omgang og Wijnaldum introduserte seg med et ypperlig gjennombrudd som fikk Midtjyllands manager, Brian Priske, til å slå seg selv i ansiktet med notatblokka.»

«Salah og Mané erstattet lite effektive Minamino og Origi og Salah ble felt for en klar straffe av Paulinho da han jaget Alexander-Arnolds gjenommbruddspasning i kampens siste spilleminutt. Salah scoret på straffesparket og Midtjylland, som hadde sløst bort en sjanse til å utligne sekunder tidligere, fikk en påminnelse om den strenge straffen som finnes helt på toppen.»

«En flau seier»

«Diogo Jota skrev Liverpool-historie på en kveld som bød på flere problemer for Jurgen Klopp,» skriver David Maddock i The Mirror, som poengterer at historien ble skrevet i en kamp som kanskje ikke blir husket i det hele tatt men hvis så, for feil grunner.

«Jota var spilleren som skrev navnet sitt inn i historiebøkene med mål nummer 10 000 i Liverpools historie, da de sikret en nesten flau Champions League-seier over Midtjylland og tok tabelltopp i gruppa.»

«Det var omtrent det eneste høydepunktet på en kveld med mer misnøye for Klopp, som fikk enda flere defensive problemer, etter en bekymringsfull sløv innsats fra laget hans.»

Tirsdag kveld måtte Fabinho hinke av banen med det som kunne se ut som en hamstring-skade.

SKADEPROBLEMER: Fabinho mottok behandling på banen før han ble byttet ut med det som kunne se ut som en hamstring-skade.

SKADEPROBLEMER: Fabinho mottok behandling på banen før han ble byttet ut med det som kunne se ut som en hamstring-skade.

«Hvis Fabinho har skadet hamstringen sin, ville Klopp vanligvis ha presset Henderson ned i en defensiv rolle, i hvert fall frem til Joel Matip er tilbake som kan være om en uke eller to. Men han måtte også forlate kampen tidlig.»

«Underpari er ikke dekkende nok. Liverpool var desperat dårlige og de kunne ha blitt straffet hardt for sin manglende intensitet da Midtjylland bommet på to strålende sjanser i sluttminuttene.»

«Putter press på noen av de mer etablerte navnene i laget»

«Diogo Jota fikk jobben gjort», skriver Paul Joyce i The Times. «Han har bare vært Liverpool-spiller i noen uker men har allerede risset navnet sitt inn i Anfields historiebøker. Den portugisiske spissen scoret det 10 000. målet i klubbens historie etter utmerket forarbeid fra Trent Alexander-Arnold. Det var et mål som ble møtt med mer lettelse enn hemningsløs glede.»

«Frustrasjon var nok Jürgen Klopps overordnede følelse. For det første, over en anstrengt opptreden som betydde at Europas elite sleit med å overvinne nyankommeren FC Midtjylland og for det andre, over synet av at Fabinho sluttet seg til en allerede omfattende skadeliste.»

«Liverpools pasningsspill var anstrengt, de manglet tålmodighet når de hadde ballen og, uten supportere, minnet ikke dette mye om en klassisk europeisk kveld på Anfield.»

«Dette var spissens tredje mål siden overgangen på £41 millioner fra Wolves forrige måned. Han har plukket opp hva som behøves for å være en Liverpool-spiller så kjapt at han allerede putter meningsfullt press på noen av de mer etablerte navnene i laget.»

Da det gjenstod ett minutt av ordinær tid kom Midtjylland Dreyer nære på en utligning, uten å finne innsiden av nettveggen.

«Måten han så enkelt fant en åpning i hjemmelagets forsvar på det punktet i kampen vil bekymre Klopp, som ble tvunget til å introdusere 19 år gamle Rhys Williams etter en halvtime da Fabinho holdt seg til hamstringen. Englands U-21-spiller som var på lån i Kidderminster Harriers forrige sesong, befinner seg nå i midten av rampelyset med van Dijk og Joel Matip ute. Tenåringen kan være fornøyd med egen innsats. Andre, ikke like mye.»

GODKJENT: Rhys Williams kan være fornøyd med egen innsats, skriver Paul Joyce.

GODKJENT: Rhys Williams kan være fornøyd med egen innsats, skriver Paul Joyce.

«For mye fotball på for kort tid»

«For mye fotball på for kort tid, overbelastede spillere og ingen supportere å se eller høre i bakgrunnen, kom alltid til å føre til kamper som dette», skriver Melissa Reddy i the Independent. «Bare to skudd var notert etter en halvtimes spill.»

«Disse europeiske kveldene under flomlysene bare understreker hvor tomt og sterilt fotballen er under Covid-19, uten supportere eller magi eller følelsen av at noe spesielt foregår.»

«Omsider følte Liverpool for å skape et øyeblikks kvalitet. Etter å ha jobbet tålmodig med ballen, ble den sendt ut til siden til Trent Alexander-Arnold, som matet ballen til Xherdan Shaqiri. Sveitseren dirigerte en intelligent pasning tilbake til backen som sendte den forbi mål mot Jota på bakerste stolpe, som kunne levere nok et viktig bidrag til klubben.»

«Sesongen for Last Man Standing»

«Det føles brutalt at Liverpools 10 000. mål, scoret av Diogo Jota, passende foran the Kop på en europeisk kveld, ble møtt med stillhet,» skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Liverpool gjorde det de har gjort de siste tre kampene – fikk jobbet gjort samtidig som de ser ut som en skygge av laget vi vanligvis ser foran en fargerik tribune.»

TOMT: Det er definitivt ikke slik vi liker å se Anfield på europeiske kvelder.

TOMT: Det er definitivt ikke slik vi liker å se Anfield på europeiske kvelder.

«Denne stadion og disse spillerne uten supportere er hult nok, men på en «European Night»? Virkelig nedslående.»

«Kanskje var det lyden av Champions League-hymnen i en arena som vanligvis vibrerer på kvelder som dette som gjorde den gledesløse virkeligheten mer tydelig enn vanlig.»

«Mer sannsynlig var det synet av enda en muskelskade hos en av av de mange hundre spillerne på toppnivå som forventes å overanstrenge seg på slagmarken for å holde sponsorene og kringkasterne fornøyde. Alle er enige om at vi trenger frigjøringen av fotballen, men dumskapen i at det er så mye, så ofte, begynner å ha sin pris.»

«Det føles allerede som sesongen for «the last man standing», hvor de største premiene ikke bare vinnes av de med størst talent, men også med færrest sår.»

«Det er like greit at Liverpool forlater Melwood som hovedkvarter snart, da de medisinske fasilitetene på de nye treningsfeltet i Kirby antageligvis kan romme ekstra behandlingsbord.»

«Hver seier føles som et slit for øyeblikket. Hver og en ser ut til å komme med en pris. Men Liverpool fortsetter å vinne.»