Midtstopperne som linkes til Liverpool– Kabak er nok en spiller som kan være tilgjengelig i januar

Ozan Kabak er en av spillerne Liverpool skal ha på blokka.

Samme fredag som Liverpool bekreftet kjøp av Thiago Alcantara og Diogo Jota, så dukket det et nytt navn opp. Transfermarkt og tyske aviser rapporterte at LFC hadde enda en spiller på blokka. Det var Ozan Kabak fra Schalke 04.

Den kvelden skulle han spille for Schalke 04 mot Bayern München, og fikk 90 minutter i midtforsvaret da de ble sendt tilbake til Gelsenkirchen med 8-0 tap.

Samtidig er han spiller som har fått mye skryt, for et lag som har slitt. «Utrolig spiller» og «det er verdt å se Schalke for Ozan Kabak i forsvar. Et supert midtstoppertalent», har Raphael Honigstein som følger tysk fotball for The Athletic tidligere uttalt.

Vi har tatt en prat med to som har sett Kabak mer enn oss. Eivind B. Sundet, som kommenterer tysk fotball for V Sport ble først obs på Kabak da han kommenterte Champions League for kanalen i 2018.

– Jeg kommenterte da han kom inn og debuterte i Champions League for Galatasaray, under Faith Terim, sier Sundet på telefon til liverpool.no

Da var Kabak 18 år gammel.

– Samme sesong ble han hentet til Stuttgart. Han er en spiller som ble betegnet som et supertalent, og Stuttgart har vært veldig gode på å hente unge spillere. De hentet for eksempel Benjamin Pavard fra Lille, sier han.

Stuttgart betalte 11 millioner euro for spilleren i januarvinduet, men klarte ikke å holde på ham lenge.

– Stuttgart rykket ned, og han ble solgt videre til Schalke.

Schalke 04 betalte 15 millioner euro for ham i fjor sommer.

To tunge sesonger

Sundet mener det er vanskelig å bedømme hvor god Kabak kan bli i et topplag, siden han kun har spilt for lag som har slitt de siste sesongene.

– I Tyskland har han kun spilt for bunnlagene. Schalke hadde en veldig dårlig sesong i fjor, og har en veldig dårlig sesong igjen nå. Det er litt vanskelig å sei at han skal bli dritgod, men jeg synes jo han i perioder viser at han er en veldig god forsvarsspiller, sier Sundet.

– Det er en veldig god duellspiller, han er tøff, ok med ball og sånne ting. Det er ikke så lett å si hvordan det vil passe inn i Liverpool.

SLET: Ozan Kabak spilte da Schalke ble sendt hjem fra Allianz Arena med 8-0 tap.

SLET: Ozan Kabak spilte da Schalke ble sendt hjem fra Allianz Arena med 8-0 tap.


Kabak er nå 20 år gammel.

– Han ser ut til å ha en mentalitet og tøffhet som er litt annerledes fra andre spillere som blir satt i kategorien som supertalent. Da tenker du ofte mer på ferdigheter teknisk. Jeg synes han ser ut som en med en veldig stor vilje, og med trøkk i spillestilen sin. Han er fysisk veldig sterk.

– En veldig spennende midtstopper

Vi har også snakket med Tor-Kristian Karlsen om Kabak. Karlsen har hatt mange ulike roller i fotballen rundtom i Europa de siste 20 årene. Nå er han fotballekspert for ESPN og VG.

Han peker på et par ting ved spillet til tyrkeren som Liverpool vil savne uten Virgil van Dijk i lang tid fremover.

– Det er en bevegelig og nærkampsterk midtstopper. Ikke ekstremt høy, men allikevel dominerende i luftrommet, sier Karlsen til liverpool.no.

Det er en midtstopper som liker å ta litt sjanser.

– Han er flink til å sette i gang spillet, og tør å ta sjanser med å tre gjennom i midten – men kan også havne på feil side av marginene. Aggressiv i press, er også relativt presis med langpasninger, forteller han.

Se video av Kabak her.

Lei episode denne sesongen

Schalke har fortsatt ikke vunnet denne sesongen, og ligger nest sist i Bundesliga med ett poeng etter fem spilte kamper. Kabak har også markert seg med en lite heldig episode – spesielt i en tid når verden er inne i en pandemi.

I etterkant av kampen mot Werder Bremen i september viste det seg at Kabak hadde spyttet på Ludwig Augustinsson.

Det tyske fotballforbundet ga ham en utestengelse på fem kamper, og en bot på 15.000 euro. I etterkant beklaget han hendelsen, og sa at det var et uhell.

«Jeg ønsker å beklage til Ludwig Augistinsson. Det var ikke min intensjon, og det var et uhell. Jeg siktet ikke på ham, og kameravinkelen gir et galt inntrykk av hva som skjedde. Jeg har aldri gjort det før, og vil aldri gjøre det i fremtiden, for det er usportslig. Det var veldig uheldig», twitret han.

Tror han vil være tilgjengelig

I september fikk David Wagner sparken. Det er ikke bare på banen at Schalke har problemer. De sliter økonomisk, og Sundet ser for seg at de kan være villig til å selge Kabak i januar.

– Kabak er sikkert en spiller en kan få kjøpt i januar. Schalke har kjempeproblemer økonomisk, og er en klubb i full oppløsning.

I tillegg til Liverpool, så har også AC Milan blitt linket til den tyrkiske landslagsspilleren. Det blir spekulert i en overgangssum på 20 millioner pund.

SUSPENDERT: Ozan Kabak er utestengt for spytting mot en motspiller.

SUSPENDERT: Ozan Kabak er utestengt for spytting mot en motspiller.