Dette skriver avisene:«Villa hadde syv men den oppsiktsvekkende sannheten er at det burde vært tosifret»

Den engelske pressen er mildt sagt sjokkert over Liverpools opptreden på Villa Park søndag kveld.

Dette skriver avisene etter at Liverpool gikk på et tap av nye dimensjoner på Villa Park.

«Overgikk Manchester United»

«Dean Smiths gilmrende lag rev mesterne i fillebiter i en ekstraordinær kamp på Villa Park,» skriver Richard Jolly i The Independent. Jolly mener at det var Aston Villa som viste tempoet og gjennombruddsevnen vi er vant med å se fra Klopps lag.

«Gjennom to tiår med dominans på Old Trafford har Liverpool brukt mange år på å prøve å overgå Manchester United. De gjorde det på en uønsket måte; etter at rivalene slapp inn seks, slapp Liverpool inn syv.»

«Dette var en historisk ydmykelse. For første gang siden 1963 slapp Liverpool inn syv mål. Sammenligninger mellom Klopp og Bill Shankly er mange, men dette var ikke måten å etterligne ham på, og da Ollie Watkins traff tverrliggeren kunne det ha blitt åtte. Liverpools defensive horror-show gjorde Mohamed Salahs dobbel irrelevant. De var like kaotiske som Villa var briljante.»

Aston Villas Ollie Watkins skrev historie. «Etter 39 minutter ble han den første spilleren til å score hat-trick mot Klopps Liverpool.»

«Liverpool kan ha vært irritert for at Salah ble nektet en straffe for McGinns takling. Egypteren scoret to ganger med stilige avslutninger, en halv-volley for å halvere Villas ledelse og en typisk klinisk avslutning fra en Roberto Firmino-pasning. Under andre omstendigheter ville avslutningene hans blitt hyllet. Men ikke nå. Det var 7-2, like oppsiktsvekkende som surrealistisk.»

ENORM SKUFFELSE: Virgil van Dijk etter at Liverpool har sluppet inn sitt fjerde mål.

ENORM SKUFFELSE: Virgil van Dijk etter at Liverpool har sluppet inn sitt fjerde mål.

«Hva i all verden?»

«Det er ikke meningen at Aston Villa skal ødelegge Liverpool,» skriver David Hytner i The Guardian, «den ubarmhjertige tittelvinnende troppen formet av Jürgen Klopp, og få deres stjernespekkede forsvarsrekke til å se ut som vettskremte kaniner i frontlys. Men på en ekstraordinær kveld på Villa Park er det nettopp det som skjedde.»

«Hva i all verden skjedde med Liverpool? De savnet nærværet til målvakt, Alisson, som tillater dem å spille med sin høye linje.»

«Tonen ble satt ved Villas åpningsmål og det var en personlig katastrofe for Adrian, Alissons vikar.»

«Dårlige trekk kan skje men det som var uakseptabelt, for å bruke Klopps ord, og så uvanlig, var Liverpools manglende respons, manglende aggressivitet,» skriver Hytner som avslutter med den ubehagelige sannheten:

«Villa hadde syv men den oppsiktsvekkende sannheten er at det burde vært tosifret.»

«Mer enn slurvete»

«Det er dette man kaller slurvete, Roy,» skriver Andy Dunn i the Mirror med referanse til kommentarene fra Roy Keane forrige uke. «Det kan også kalles et par andre ting: oppsiktsvekkende, fantastisk fra Villa, oppriktig bisart».

Dunn fortsetter med å hylle Aston Villa, men «det var enkelt og greit sjokkerende fra Liverpool, som har oppnådd suksess takket være sin defensive grunnmur.»

«Klopp kommer til å vise null nåde når spillerne kommer tilbake fra landslagspausen. De taper ikke mange kamper, de har ikke mange dårlige dager, de har nesten alltid den rette holdningen. Ikke denne gangen. Dette var sjokkerende, dette var oppsiktsvekkende. Dette, som både Jürgen og Roy kommer til å være enige om, var mer enn slurvete.»

«Grealish så ut som Messi»

«At to Premier League-resultater sender sjokkbølger gjennom verden i løpet av en sesong hadde vært utrolig nok alene. Å ha to i løpet av et par timer ikke bare bekrefter at den engelske ligaen er den største begivenheten, men også fotballen største freak-show på planeten,» skriver Chris Bascombe i The Telegraph, som føler med Villa-supporterne som ikke fikk være på tribunene.

«Pipingen fra bilene rundt Villa Park var det eneste tegnet på feiring da den ærværdige stadion møtte en av dets mest fantastiske resultater med en stillhet som ikke passet denne kvelden.»

«Da Klopp sa at laget skulle angripe og ikke forsvare tittelen, mente han antageligvis ikke at de skulle prøve å beholde tronen uten å forsvare seg i det hele tatt.»

«Mesterne var heldige som bare slapp inn syv. Watkins hat-trick i første omgang gjorde han til den første spilleren som scoret hat-trick mot Liverpool siden Dimitar Berbatov for Manchester United i september 2010.»

Som alle andre var Bascombe imponert over Jack Grealish.

«Grealish så mer ut som Lionel Messi, der han ble gitt så mye rom på Villas venstreside at det så ut som at Liverpools forsvarere tryglet Gareth Southgate om å gi spissen en start for England. Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez ble terorrisert.»

JACK MESSI: Jack Grealish hadde en forrykende dag på jobben. Her scorer han Villas syvende.

JACK MESSI: Jack Grealish hadde en forrykende dag på jobben. Her scorer han Villas syvende.

På andre siden av landslagspausen venter ligaleder Everton på Goodison Park. «Carlo Ancelotti vil ikke vite om han skal smile over at de besøkende har mistet selvtilliten eller krympe seg over deres behov for å gjøre ting bra igjen.»

«Elendig og lovløs forestilling»

«Det var et øyeblikk i galskapen hvor Jürgen Klopp sto på sidelinja og viste det store gliset som har blitt hans kjennemerket, samtidig som et annet sted på banen, Ollie Watkins gnei seg i ansiktet,» skriver Paul Joyce i The Times. «Det var et misvisende stillbilde. Watkins hadde nettopp scoret hat-trick på 35 minutter mot mesterne og virket ute av stand til å skjønne hvordan han hadde tatt Aston Villa foran og ute av syne fra start.»

«Premier League har vært gal og kaotisk siden returen, men dette var noe helt annet: gjestene opplevde den typen juling de vanligvis deler ut til sine rivaler der de ble revet i stykker og avkledd.»

«Med Alisson skadet og Sadio Mané og Thiago Alcântara ute med positive Covid-19-tester, mistet Liverpool nøkkelspillere, men det skulle ikke resultert i en så elendig, lovløs forestilling.»

Joyce er bekymret for Liverpools målvaktproblem, da Alisson skal være ute i flere uker.

«Droppet fra førstevalg til andrevalg som sprer panikk er enormt. Adrian har nå gjort fem feil som har ledet til mål på 21 kamper for klubben, like mange som Alisson har gjort på 92 kamper.»