– Liverpool kunne sluppet inn åtte eller ni

Jamie Carragher er ikke begeistret for den høye linjen.

5. okt 2020 kl 13.05 Arild Skjæveland

Liverpools forsvarsspill har blitt et av de store samtaletemaene etter de første fire serierundene. Motstanderen har kommet seg til store muligheter i flere av kampene, og det at forsvaret står så høyt har blitt heftig diskutert.

Det blir ikke mindre enn det etter søndagens marerittkamp, da Aston Villa scoret sju mål og påførte Jürgen Klopp sesongens første tap.

– Jeg kan ikke forklare det. Jeg måtte nesten le, for jeg trodde ikke det jeg så. Dette er ikke noe du assosierer med dette Liverpool-laget. Det var en sjokkerende prestasjon og resultat, og uten tvil det verste under Jürgen Klopp, sa Jamie Carragher til Sky Sports etter kampen.

– En så tidlig at Liverpool ikke hadde startet denne kampen bra. I de første minuttene var det farlig, og det var interessant å høre at Ollie Watkins sa at de hadde jobbet med tanke på Liverpools høye linje, sier han videre.

Kunne sluppet inn flere

Carra liker ikke at laget tar så stor risiko. Det sa han også på Monday Night Football i forrige uke, etter at Alexander Lacazette hadde kommet seg gjennom i 3-1 seieren mot Arsenal.

– Jeg liker ikke at Liverpool prøver å sette motstanderen i offside, selv om de har bra statistikk defensivt. Jeg er ikke enig med den måten å gjøre det på. Som forsvarsspiller som har spilt i den posisjonen selv, står dette laget mye høyere. De ofrer nesten en stor sjanse i hver kamp der motstanderen får komme alene med keeper.

– Når noen kommer seg forbi presset på midtbanen er de ikke langt fra den bakre fireren, og du må være klar til å løpe tilbake. Jeg kunne ikke tro det da Virgil van Dijk der bak sa «hør gutter, kampen er tapt, det er 5-2. La oss bare ikke gjøre det verre», og så ble det verre. De var heldige med at det ikke ble åtte eller ni, når du tenker på sjansene Barkley hadde i førsteomgangen. Ollie Watkins traff tverrleggeren etter pause, sier han.

Nå er det to uker til neste kamp, når Liverpool skal til Goodison Park.

– Du kan ikke være for kritisk etter det dette laget har gjort med Jürgen Klopp. Det var et av de resultatene som kan skje. Men om du går tilbake til den første kampen, med å slippe inn mål. De startet å slippe inn mål etter restarten i forrige sesong. Vi skyldte det på at de allerede hadde vunnet ligaen, og om de neste par ukene skal vi tilbake og ha Merseyside-derbyet. Det er en stor kamp, Everton er på toppen av tabellen, og du kan se på dette og spørre deg om det var en blipp, eller mer en trend fra de siste 10-15 kampene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]