Spillerbørs;Gini scoret tidlig med hodet og viste vei mot rekordseier

Gini Wijnaldum innledet med å heade Liverpool i en tidlig ledelse og fortsatte med styrke i duellene og stor løpsstyrke. Nederlenderen var høyt og lavt.

Alisson Becker7

Alisson burde muligens tatt West Hams utlikningsmål. Diop får hodet på den og sender den i hjørnet og det spørs om brassen ikke burde avklart den. Gjorde det ellers greit. Fikk uvanlig mye å gjøre i en hektisk andreomgang, der Liverpool var tidvis svake. Fantastisk redning alene med Bowen mot slutten.

Trent Alexander-Arnold8

Trent med et fantastisk innlegg fra høyre på 1-0-målet og kriget ballen videre på 3-2, 25. gang han er nest sist på et mål i Premier League. Hadde også et tredje, men der scoret en offsideplassert Mane. Fortsatte med prikkfrie avleveringer. Hadde noen skudd også, som det luktet svidd og nesten nettkjenning av. Ga bort en billig corner som ga 1-1. Gode bidrag offensivt, litt mer rusk bakover.

Joe Gomez5

Joe hadde mye kontakt med fysiske Antonio. På utlikningen var det Diop som vant duellen med Gomez, som sover og slipper i markeringen. Hadde en ny miss mot Antonio i første omgang, der han til alt hell fikk god hjelp fra Alisson. Var heller ikke på stasjon da West Ham tok ledelsen 2-1. Usedvanlig slapp i presset, som flere sine forsvarskolleger.

Virgil van Dijk7

Virgil serverer mange fine langpasninger. Har et godt overblikk og er som vanlig flink til å sette inn støtet til rett tid. Nær å heade en corner i mål mot slutten av første omgang. Ledet dog et forsvar som slet mot West Hams cornere, noe som kostet dem et baklengsmål, der bortelaget på dødballene siktet på områder som nederlenderen IKKE var. Snytt for et soleklart straffespark mot slutten, da han fikk to Hammers-spillere i kroppen.

Andy Robertson7

Andy er alltid spillbar. Vandrer litt mellom høyre og venstre. Kan aldri ta skotten på noe. Gir alt i duellene, gir alt opp og ned langs krittet. Litt varierende hva han fikk ut av det kreativt i dag, men dog.

Naby Keita5

Naby ble foretrukket foran Oxlade-Chamberlain for Henderson. Hadde en nøkkelrolle med å gå gjennom West Hams kompakte 4-5-1, som i perioder så ut som et 6-4-0. God i starten til å fordele de ballene som kom bakfra framover i banen. Men var dessverre for det meste usynlig.

Fabinho6

Fabinho gjør en grei jobb på midten i dag. God i ballfordelingen og går ikke av veien for en duell. Mot lavtliggende lag blir det dog mange støttepasninger, der det muligens hadde vært bedre å spille i lengderetningen.

Georginio Wijnaldum8

Georginio møtte ballen mesterlig med hodet på den tidlige hjemmescoringen. Nederlenderen hadde også flere andre gode innvolveringer og godt driv med ballen på midten. Også Gini gikk i krigen mot tøffe Hammers-forsvarere i dag og kom seg greit fra disse. Var litt borte i Liverpools dårlige periode i andre omgang, men meldte seg på igjen når medgangen kom. Liverpools bestemann.

Roberto Firmino6

Robert er innimellom en fryd å se på. Måten han får med seg ballene forbi forsvarsspillerne på og ikke minst måten han vinner tilbake baller han mister på, helt etter manager Jürgens hjerte. Men slet litt innimellom. Eventyrlige muligheter til ledermål mot The Kop i andre omgang, men nullen står i målprotokollen på Anfield for Firminos del. På den siste kom han seg ikke over ballen.

Sadio Mané8

Sadio er god til å ta med sine oppassere på løp. Bidro med det til å åpne opp et forsvar som hadde kommet til Merseyside med ett for øye; med nebb og klør forsvare eget mål. Litt slurvete i pasningsspillet innimellom, men har også tilfeller der han drar av flere spillere i samme bevegelse, slik han pleier. Fikk målet sitt fra kort hold etter innlegg fra Alexander-Arnold og fikk ett til fra samme mann, men dette ble korrekt VAR-annullert.

Mohamed Salah7

Mohamed har en lei tendens til å drible de gangene han med fordel kan skyte. Nærteknikken sitter ikke alltid hos egypteren og ballmiss kan fort føre til kontring. Ikke så farlig som han pleier og ble godt pakket inn av et overbefolket Hammers-forsvar. Hadde ikke levert vanlig klasse, før han skjøt ballen mellom beina til Fabianski og sendte Anfield-publikummet opp fra stolene.

Alex Oxlade-Chamberlain8

Alex fikk en drøy halvtime for Keita, da hjemmelaget skulle ta igjen West Hams ledelse. Startet med et skudd fra over 20 meter, men godt til side for mål. Markerte seg tidlig og gikk foran for å snu kampen til hjemmelagets fordel. Og det lyktes han med til fulle.

Joël Matip

Fikk noen overtidsminutter for Mane. Rakk å pådra seg et frispark fra skrått hold.