Hovmesteren som sjelden har en dårlig dag på jobben

Roberto Firmino er en av de mest uegoistiske angriperne som finnes i toppfotballen.

To mann topper Liverpools statistikk over flest målgivende pasninger denne sesongen - Trent Alexander-Arnold og Roberto Firmino. Begge har tolv assists til sammen i alle turneringer. Førstnevnte har ti målgivende i ligaen, mens Firmino har sju. Det innebærer at de to Liverpool-spillerne kun er bak suverene Kevin De Bruyne i kampen om å bli spilleren med flest målgivende i Premier League denne sesongen. City-spilleren står bokført med hele 15 assists før de lyseblås kamp mot West Ham i kveld.

– Han er så intelligent. Han vet akkurat hvordan presset er rundt ham. Han vet hva han skal gjøre med ballen, om han skal utfordre eller sentre. Spillere som det er helt i toppen, og jeg elsket å lære fra ham, uttalte tidligere Liverpool-spiss Danny Ings om Firmino nylig.

Forrige sesong havnet hovmester Firmino mye lenger ned på lista over spillerne med flest målgivende i Liverpool. Da fikk han bare sju til sammen. Seks i Premier League. Det var hele elleve bak Alexander-Arnold, seks bak Andy Robertson og tre bak Mohamed Salah.

Toppet listen

I 2017/18-sesongen toppet imidlertid Firmino Liverpools assist-liste med 16 målgivende totalt. Sju av disse kom i Premier League og åtte i Champions League. Mohamed Salah hadde flere i ligaen, med elleve. Egypteren hadde 15 til sammen.

SERVERTE KAPTEINEN: Roberto Firmino la ballen på et sølvfat til kapteinen da Jordan Henderson satte inn Liverpools andre mål mot Southampton i begynnelsen av denne måneden.

SERVERTE KAPTEINEN: Roberto Firmino la ballen på et sølvfat til kapteinen da Jordan Henderson satte inn Liverpools andre mål mot Southampton i begynnelsen av denne måneden.

I 2016/17-sesongen, hadde Firmino åtte målgivende, og dermed hadde han Georgino Wijnaldum med 11 og Philippe Coutinho med 9 foran seg på lista. Begge brasilianeren hadde sju i Premier League, mens nederlenderen hadde ni.

– Bobby er sannsynligvis annerledes enn alle andre spillere i verden i den posisjonen, har Jürgen Klopp uttalt om sin nummer ni.

I 2015/16 var det James Milner som hadde flest målgivende i klubben, med tolv totalt og ti i Premier League. Igjen var Firmino helt oppe i toppen, som nummer to på lista med ti totalt og sju i Premier League.

53 målgivende på snaue fem sesonger

Totalt har Roberto Firmino Barbosa de Oliveira spilt 230 kamper for Liverpool, og på disse kampene har han gjort 76 mål og notert seg for 53 målgivende pasninger. I Premier League har han notert seg for 56 mål og 34 assists på 163 kamper.

Virgil van Dijk uttalte i august at Roberto Firmino er den beste spilleren han noensinne har spilt sammen med, og tallene over backer virkelig det synet. Brasilianeren har altså vært direkte involvert i hele 129 scoringer på 230 kamper siden han kom til Anfield, og i Premier League er tallene 90 scoringer på 163 kamper.