Atletico Madrid trives ikke på reisefot i Europa - og nå venter Anfield

Liverpools storstue kan nok en gang være med å hjelpe de røde videre i Mesterligaen.

Resten av Liverpools sesong kan defineres i stor grad på onsdag. Sesongen totalt sett vil uansett bli en enorm suksess ved et eventuelt ligagull, men om veien i Mesterligaen skulle ende i åttendedelsfinalen, vil det dempe spenningen noe for resten av sesongen. 

Atletico leder som kjent 1-0 fra det første oppgjøret på Wanda Metropolitano, og Madrid-laget er kjent som et gjerrig og sterkt defensivt mannskap. Anfield-lysene må skinne ekstra sterkt, fansen må synge ekstra høyt og Jürgen Klopps gutter må hente frem sitt aller beste for å skape ny magi i Europa-sammenheng. 

Noe som kan tale til Liverpools fordel, er det spanske lagets borteform. Diego Simeone og hans mannskap sprer frykt på hjemmebane, men tilfellet er ikke helt det samme på reisefot. 

MOTSATT OPPGJØR: Atletico nøt godt av hjemmebanefordelen og tar med seg 1-0 til Anfield.

MOTSATT OPPGJØR: Atletico nøt godt av hjemmebanefordelen og tar med seg 1-0 til Anfield.

Svak form ute i Europa

Siden starten av 2019 har onsdagens gjester vunnet fire og spilt en uavgjort på sine fem siste hjemmekamper i Champions League, noe som gjenspeilet seg i oppgjøret mot Liverpool. 

På bortebane har det dog oppstått større problemer. Første bortereise i Europa i kalenderåret 2019 utfoldet seg på verst mulig vis. Atletico ledet 2-0 etter første åttendelsfinale mot Juventus, men det raknet fullstendig i Italia. Cristiano Ronaldo hadde skrudd på bryteren og gjorde narr av spanjolenes forsvar. Et hattrick av portugiseren var med å sende Atletico på hodet ut av Mesterligaen. Nå har de muligheten igjen i åttendedelsfinalen, og Liverpools motstandere vil nok ha noen bilder fra Torino i bakhodet som motivasjon - eller som en frykt om at noe lignende skal skje igjen. 

Gruppespillet i årets turnering startet godt i Russland, der de rød og hvite vant 2-0 mot Lokomotiv Moskva. Foruten tabelljumboen, ble det tap mot både Bayer Leverkusen (1-2) og nok en gang Juventus (0-1). 

I ligaen har det ikke gått helt som forventet denne sesongen, men Atletico har spilt seg litt i form den siste tiden og befinner seg på 5. plass - bak lag som Sevilla og Getafe. 

Kontrasten på hjemme- og borteform er også synlig i ligaen, der laget står med åtte seire og 26 poeng på hjemmebane mot tre seire og 16 poeng på bortebane. Simeones mannskap har funnet veien til eget nett 20 ganger på storstua i Madrid, men kun elleve mål er scoret på borteturene. 

Liverpool møter et aggresivt og defensivt godt organisert lag, men det at kampen spilles på Anfield er til stor fordel for lederen av Premier League.