Fire scenarioer:Coronavirus forsinker Liverpools gullmuligheter

Den 30 år lange ventetiden nærmer seg slutten. Her er de forskjellige scenarioene Liverpool kan bli bekreftet serievinnere på.

Liverpool er seks poeng unna det aller største: ligagull. Jordan Henderson håper å kunne løfte Premier League-trofeet med Liverpool-røde sløyfebånd etter siste hjemmekamp i mai. Gullet kunne ha blitt løftet allerede førstkommende lørdag, men det har coronavirus satt en stopper for.

Her er fire forskjellige scenarioer Liverpool kan vinne ligaen på, i kronologisk rekkefølge — fra kjappest til tregest.

Uten å spille selv

OPPDATERING: På grunn av at Arsenal-spillere har vært i kontakt med den coronasmittede Olympiakos-eieren Evangelos Marinakis, er flere av spillerne i karantene og kampen mot Manchester City som skulle bli spilt kvelden 11 mars, utsatt på ubestemt tid. Derfor kan Liverpool tidligst vinne ligaen på mandag, hvis Manchester City taper mot Burnley lørdag og Liverpool slår Everton på Goodison Park.

Etter at Manchester City tapte kampen mot Solskjærs menn på Old Trafford, trenger Liverpool bare to seire til — eventuelt to City-tap. Og Manchester City skal spille to kamper til før Liverpools neste ligakamp mot Everton mandag. På onsdag får de besøk av Arsenal, og på lørdag kommer Burnley til Etihad. Det er heller usannsynlig at City skal tape begge disse kampene, men det kan skje. I så fall vil Liverpool være seriemestre når Barne-TV starter på lørdag.

På Goodison Park

Hvis City taper mot Burnley, kan Liverpool gjøre det ultimate drittsekk-trekket: vinne ligagull på Goodison Park om én uke.

Og aldri før har Popworld vært så fullt på en mandags kveld.

Liverpool burde være sterke nok til å slå naboen på deres hjemmebane, men det er verdt å merke seg at Merseyside-derbyene på Goodison Park ofte ender uavgjort. Og uavgjort, det holder akkurat ikke. Liverpool er nødt til å vinne på Goodison Park for å gjøre de bitre naboene enda mer innbitte.

Mot Crystal Palace

Hvis Manchester City gjør som forventet og tar seks poeng av seks mulige på sine neste to kamper, må Liverpool vinne sine neste to for å sikre seg seriemesterskapet så fort som mulig.

I så fall vil gullet bli bekreftet etter kampen mot Crystal Palace på Anfield. Det er nok denne situasjonen de fleste håper på da det gir så mange Liverpool-supportere som mulig, muligheten til å overvære det historiske øyeblikket.

Seier mot både Everton og Crystal Palace vil gjøre at Liverpools neste motstander mest sannsynlig gir dem en høflig «guard of honour» når spillerne går inn på banen. Og neste motstander? Manchester City på Etihad, etter landslagspausen, den 5 april.

På Etihad

Hvis Manchester City vinner sine neste kamper, og Liverpool taper poeng mot Everton eller Crystal Palace, vil en seier være nok til å vinne ligaen på stadion til det som har vært Liverpools argeste konkurrent de siste tre årene.

Det hadde jo vært litt gøy, men det tar også opplevelsen av å overvære ligagull vekk fra tusenvis av Liverpool-supportere.

Neste sjanse blir i så fall på hjemmebane mot Aston Villa, den 12 april — med mindre Manchester City taper borte på St Mary’s dagen før.

Gjenværende kamper

Liverpool har ni kamper igjen å spille. Rekkefølgen er Everton (B), Crystal Palace (H), Manchester City (B), Aston Villa (H), Brighton (B), Burnley (H), Arsenal (B), Cheslea (H), Newcastle (B).

Manchester City har på sin side følgende program: Arsenal (H), Burnley (H), Liverpool (H), Southampton (B), Newcastle (H), Brighton (B), Bournemouth (H), Watford (B), Norwich (H), Chelsea (B).

Det ser jo unektelig lovende ut.

Kan slå rekorder

Rekorden for tidligste Premier League-seier er det Manchester United som holder fra 2000/01-sesongen, og den ble vunnet den 14 april. Liverpool ligger altså godt an til å slå den rekorden.

Hvis man heller ser på gjenværende kamper, holdes rekorden også av Manchester United fra samme sesong, samt Manchester City i 2017/18. Begge lagene vant ligaen da det fortsatt var fem kamper igjen.

Manchester City holder også rekorden for flest poeng, med de 100 de samlet sammen i 2017/18. Hvis Liverpool vinner samtlige av sine gjenværende kamper, ender de på 109 poeng. En annen rekord de ligger godt an til å slå, altså.