Flest poeng og færrest gule kort - god disiplin og sportslig suksess går sammen som hånd i hanske

Bare en Liverpool-spiller var suspendert for gule kort før sesongen ble stoppet av koronaviruset, og Liverpool har færrest gule kort av samtlige lag i Premier League for andre sesong på rad.

Fabinho fikk sitt femte gule kort allerede mot Crystal Palace i høst, og måtte stå over hjemmekampen mot Brighton den 30. november. Brasilianeren var uansett skadet til den kampen, så slik sett fikk suspensjonen ingen praktisk betydning.

Den eneste andre spilleren som har stått over kamper for Liverpool grunnet suspensjon denne sesongen er Alisson Becker. Keeperen ble utvist for en viljehands i den nevnte kampen mot Brighton, og mistet lokaloppgjøret mot Everton 4. desember.

Foruten Fabinho sine fem gule kort er det bare fire Liverpool-spillere til som har fått mer enn ett gult kort i årets Premier League. Det er Trent Alexander-Arnold med fire gule kort, Joe Gomez og James Milner med tre gule, og Sadio Mané med to gule kort.

I tillegg til disse har følgende spillere fått en booking hver i Premier League denne sesongen: Jordan Henderson, Naby Keita, Adam Lallana, Dejan Lovren, Alex Oxlade-Chamberlain, Andy Robertson, Mohamed Salah, Adrian og Virgil van Dijk.

FLEST GULE: Fabinho måtte stå over en kamp allerede i november.

FLEST GULE: Fabinho måtte stå over en kamp allerede i november.

Klart færrest gule kort for andre sesong på rad

Totalt er det 14 Liverpool-spillere som har fått gult kort i ligaspillet denne sesongen, og til sammen har disse sanket 26 gule kort.

26 gule kort er faktisk med klar margin færrest gule kort av samtlige lag i årets Premier League. Leicester følger på andreplass på den statistikken med 31. Deretter er det et kraftig hopp opp til Southampton på tredjeplass, med 42 gule. I motsatt ende av skalaen finner vi Arsenal og Tottenham, som begge har sanket hele 63 gule kort. 

Sammenligner vi disse tallene med forrige sesong, var det da to Liverpool-spillere, Jordan Henderson og James Milner, som ble utvist i Premier League i løpet av 2018/19, mens det var 16 spillere som fikk gult kort. Til sammen fikk disse spillerne 38 gule kort.

Med tanke på at det gjenstår ni ligarunder, altså omtrent en fjerdedel av sesongen, er ikke forskjellen så veldig stor på de to sesongene. Liverpool-spillerne har vært flinke til å holde seg i skinnet i begge de to siste sesongene. 

Fabinho var verstingen også forrige sesong, med seks gule kort, fulgt av James Milner med fem og Andy Robertson med fire. Trent Alexander-Arnold, Joel Matip og Georginio Wijnaldum fulgte deretter med tre. Joe Gomez, Sadio Mané og Xherdan Shaqiri fikk to gule i ligaspillet forrige sesong.

Vi ser altså at Fabinho, Milner og Alexander-Arnold er gjengangere på toppen av lista begge sesongene, og dette skyldes nok en kombinasjon av spillestil og posisjon på banen.

Også forrige sesong var Jürgen Klopps mannskap det mest disiplinerte av alle Premier League-lagene. Med til sammen 38 gule kort var marginen ned til Manchester City, som andre lag på lista, på hele seks gule kort. City fikk altså 44. Verstingen var Watford med 77, fulgt av Burnley med 75 og Manchester United med 73.